• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Genç Üniversitelilere ilk ders 15 Temmuz

Genç Üniversitelilere ilk ders 15 Temmuz
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Yönlendirme ve Bilgilendirme toplantısı Üniversite...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Yönlendirme ve Bilgilendirme toplantısı Üniversite Atatürk Kültür Merkezi salonunda yapıldı. Toplantıya Eğitim Fakültesi Dekanı Ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Volkan Coşkun, öğretim üyeleri ve Eğitim Fakültesi'ni bu yıl kayıt yaptıran 1. Sınıf öğrencileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Dekan Coşkun, hayattaki en önemli olgunun ilkeli olmak olduğunu açıkladı. Coşkun, "Sizler birer öğretmen adayısınız ve hayattaki en önemli olgu ilkeli olmaktır. Yani doğru inanmak, doğru karar vermek ve yolumuza kararlı bir şekilde devam etmektir. Bu üç kavram mutlaka bize başarı ve mutluluk yollarını açacaktır. Doğru inanmak için, mutlaka ama mutlaka eleştirel düşünce gücüne, sorgulama becerisine sahip olmamız gerekiyor. Doğru inanmak için önce birey olduğumuzun farkına varmamız ve bizimle birlikte olan diğer olguları ve varlıkları sorgulayarak iyice tanımamız önemlidir" dedi.

"OKULLARDA DARBE YERCİ DERSLER KONMALI"

Ülkemizde yaşanan olayların birer birey olunması gerektiğini açıkta ortaya koyduğunu, belirten Coşkun, "15 Temmuz'da menfur bir darbe girişimi yaşadık. Darbeye karışan FETÖ'cülerin aslında sorgulama becerisinden uzak kişiler olduğunu gördük. Bunlar sorgulama becerisi olmadığı için, Pensilvanya'daki örgüt başının peşinden koştular. Onun dediklerini sorgulamadan yerine getirdiler ve bir birey olmadıkları için ülkemize zarar verdiler. Şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Bu menfur terör örgütüne lanet ediyorum. Ben burada şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Darbe demek kişinin evine zorla girmek, onun özgürlük ve bağımsızlığını elinden almak demektir. Bunu için okullarımızda acilen darbe yerici dersler konmalıdır" dedi.

Genç Üniversitelilere ilk ders 15 Temmuz

Genç Üniversitelilere ilk ders 15 Temmuz

Genç Üniversitelilere ilk ders 15 Temmuz

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim