• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Genç Tıpçılar Önlüklerini Giydi

Genç Tıpçılar Önlüklerini Giydi
Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı münasebeti ile gerçekleştirilen programda tıp fakültesi birinci sınıf öğrencilerine...

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı münasebeti ile gerçekleştirilen programda tıp fakültesi birinci sınıf öğrencilerine önlük giydi.

Törene Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr. Emin Taş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. H. Mustafa Kutlu, Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, akademik ve idari personel, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, "14 Mart Tıp Bayramınızı kutluyor, sağlıkta şiddet uygulayanları ise kınıyorum. Bugün burada önlük giyerek mesleğinize ilk adımı atacaksınız. Ahilik kaidelerinin uygulandığı döneme ait tarihi belgelerde, çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa geçişte yapılan törenlere ait pek çok bilgi vardır. Her sanat dalının özelliklerine göre uygulanan bu törenlerdeki ana temanın değişmediğini görmekteyiz. Ahlaka, çalışmaya, çevreyi korumaya, bilgiye, tecrübeye, insanları sevmeye, görgüye dayalı öğütler ile bunlara ait rumuzlar birbirine çok benzemektedir. Ben inanıyorum ki tıpkı Ahi Evran gibi sizler de buradan mezun olduktan sonra dünyada iz bırakacak tedavi yöntemleri sergileyecek ve adınızdan söz ettireceksiniz" dedi.

Ankara'da gerçekleşen hain terör saldırısına değinen Rektör Prof. Dr. Gönüllü, "Ankara'da Kızılay Meydanında gerçekleşen bu saldırıda elbette milletimizin birlik ve bütünlüğü hedef alınmıştır. Ben bu alçakça saldırıyı kınarken, hainlerin hedeflerine asla ulaşamayacaklarını ifade etmek istiyorum. Saldırıda ölenlere rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise yaptığı konuşmada Adıyaman Üniversitesi ve Tıp Fakültesi'nin kuruluş hikayesini anlatarak geçtiğimiz aylarda geçirdiği ameliyattan bahsederek, Adıyaman Üniversitesi Hastanesinde geçirdiği ameliyatta ilgi ve alakadan çok memnun kaldığını dile getirdi.

Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın ise Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında bilgiler verdi.

Adıyaman Sağlık İl Müdürü Dr. Emin Taş ise yaptığı konuşmada sağlıkta şiddet konusuna değinerek bu konunun sağlık çalışanlarını rencide eden en önemli sorunlarımızdan biri olduğunu söyledi.

Gerekli yasal tedbirlerin etkin ve caydırıcı olmaları konusunda da çalışmaların yapıldığı ifade eden Müdür Taş, amaçlarının insanlara sadece sağlık hizmeti sunmak olan sağlık çalışanlarına reva görülen bu insanlık suçunu kınadığını kaydetti. Hasta ve hasta yakınlarına seslenen Dr. Taş, gerekli hoşgörüyü beklediklerini belirtti.

Genç Tıpçılar Önlüklerini Giydi

Genç Tıpçılar Önlüklerini Giydi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim