• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Genç: “Şehirlerin Doktoru Belediye Başkanlarıdır”

Genç: “Şehirlerin Doktoru Belediye Başkanlarıdır”
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun İl Temsilciliği'nin davetlisi olarak gençlerle buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehirlerin doktoru belediye...

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun İl Temsilciliği'nin davetlisi olarak gençlerle buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehirlerin doktoru belediye başkanları ve meclis üyeleridir. Yanlış karar verildiği zaman, şehrin kolu bacağı gider. İnsan bozulursa, şehir bozulur" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, TÜGVA Samsun İl Temsilciliği'nin toplantısına davetli olarak katıldı. İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu ile Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da yer aldığı toplantıda vakıf üyesi gençlerle buluşan ve "Gençlik, Şehir ve Yeni Bin Yıl" konulu sunum yapan Başkan Genç, şehirlerin tıpkı insanlar gibi canlı olduğuna vurgu yaparak, medeniyetleri meydana getiren şehirlerin doktorunun belediye başkanları ve meclis üyeleri olduğunu söyledi. Genç, "Şehirler sadece betondan oluşan bir yaşam alanı değildir. Şehirlerin de tıpkı insan gibi ruhu vardır" diye konuştu.

"İNSAN BOZULURSA, ŞEHİR BOZULUR"

Yeni bin yılın başında, yeni bir medeniyeti kurgulama görevinin gençler başta olmak üzere 7'den 77'ye herkese düştüğünü belirten Genç, "Sizin enerjiniz, heyecanınız bizim olmazsa olmazımız. Ama bizim de tecrübemiz sizin olmazsa olmazınız. Bunu bütünleştirmemiz lazım. Gelecek kuşağı, medeniyeti birlikte oluşturmalıyız. Yanlış karar verildiği zaman, şehrin kolu bacağı gider. Şehirleri oluşturan, şehre ruh veren insandır. İnsan bozulursa, şehir bozulur. Dolayısıyla şehirlerimizi sadece beton yapılarla geleceğe taşıyamayız. Çocuklarımızı ve gençlerimizi de milli ve manevi değerlerine bağlı şekilde yetiştirmeliyiz" diye konuştu.

"DEĞERLERİNE BAĞLI BİR GENÇLİK OLMALIDIR"

Gençlik, Aile, Şehircilik alanlarında ödüllü bir belediye olduklarına dikkat çeken Başkan Genç, "Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi, demokrasinin yerleşmesi şehirlerimize bağlıdır. Gençlerimiz, sanal alemi aşarak, doğal dünyada mücadele veren bir nesil olmalıdır. Çünkü milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, donanımlı bir gençliğe ihtiyacımız var. Tıpkı medeniyetimiz geçmişte nasıl ki dünyaya öncü olduysa, bugün de yeni bin yılın başında dünyaya öncü olacak Yeni Türkiye'yi oluşturmamız gerekmektedir. Şehir kültürü ancak şehir ahlakıyla oluşur. Şehrin estetiği mimarisi, insanın estetiği ise ahlaktır" şeklinde konuştu.

"YERLİ VE MİLLİ BİR ANAYASA"

Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi konularına da değinen Başkan Genç, "Şehirler gibi ülkelerin de kalbi var. Ülkelerin de kalbi anayasasıdır. Anayasa ne kadar sağlamsa, milleti esas alıyorsa ülke o kadar ileri gider. Yani kalp sağlamsa, vücut da sağlam olur. Yeni Türkiye'de bütün sorunların çözülmesi gerekiyor. 2023 yeni bir doğuşun başlangıcı olmalıdır. Devletin nesne, milletin özne olduğu, devletin sınırlarını çizen, kurumları yeniden tanımlayan bir yeni anayasa olacak. Her şeyden önemlisi yerli ve milli olan bir anayasa olacak. Başkanlık Sistemi ise yeni anayasanın tamamlayıcısı olacaktır" ifadelerini kullandı.

"HEDEF, DONANIMLI BİR GENÇLİK"

Davetlerine icap ederek bilgi ve tecrübelerini kendileriyle paylaştığı için Başkan Genç'e teşekkür eden Türkiye Gençlik Vakfı Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu da, TÜGVA olarak amaçlarının "Büyük ve Güçlü Türkiye" idealine hizmet edebilecek özveride ve donanımda olan bir gençlik yetiştirmek, ayrıca Türkiye'nin ilerlemesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Genç: “Şehirlerin Doktoru Belediye Başkanlarıdır”

Genç: “Şehirlerin Doktoru Belediye Başkanlarıdır”

Genç: “Şehirlerin Doktoru Belediye Başkanlarıdır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim