• BIST 9530.47
  • Altın 2470.868
  • Dolar 32.4789
  • Euro 34.7883
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Genç: “Şehirler Engelsiz Olmalı”

Genç: “Şehirler Engelsiz Olmalı”
Engelli çocuklarla kahvaltıda bir araya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "21. yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız....

Engelli çocuklarla kahvaltıda bir araya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "21. yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız. İnsanlarımız şehirleri engelsizce kullanmalıdır" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından Altın Meşe Park'ta verilen kahvaltıda engelli çocuklarla bir araya geldi. Merkez Müdürü Mustafa Yiğit'in de bulunduğu kahvaltıda engelli çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Genç, engelli olanın insan değil, şehirler olduğuna dikkat çekti. Genç, "İnsanlar istedikleri kuruma, istedikleri yere rahatça ulaşamıyorsa o şehir engellidir. 21. yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız. İnsanlarımız şehirleri engelsizce kullanmalıdır" diye konuştu.

"ENGELLERİ KALDIRMAK İSTİYORUZ"

Türkiye'de 8,5 milyon, Samsun'da ise 111 bin civarında engelli vatandaşın bulunduğuna işaret eden Genç, "Engelli insanlarımızın hayata katılma oranları son derece düşük. Bu insanlarımızı aktif hale getirmek bizlerin görevidir. Engelli vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde onların neler başarabildiğini çok iyi biliyoruz. Biz belediye olarak insanlarımızın önündeki bu engelleri kaldırmak istiyoruz. Örneğin Samsun Canik Belediyespor Kulübünün sporcularından Ali Topaloğlu kardeşimiz, bütün engelleri aşarak iki dalda Dünya Şampiyonu oldu. Bu engelli çocuklarımız ve gençlerimiz için güzel bir örnektir" şeklinde konuştu.

Merkez Müdürü Mustafa Yiğit de engellilere yönelik yaptığı çalışmalar ve verdiği destekten dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür etti. Kahvaltı sonunda Başkan Osman Genç, engelli öğrencileri ile birlikte pasta kesti.

Genç: “Şehirler Engelsiz Olmalı”

Genç: “Şehirler Engelsiz Olmalı”

Genç: “Şehirler Engelsiz Olmalı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim