• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Genç şairler Mevlana için yazacak

Genç şairler Mevlana için yazacak
Osmangazi Belediyesi'nin edebiyat dünyamıza yeni eserler kazandırmak ve Hazreti Mevlana'yı gençlere tanıtmak maksadıyla bu yıl 7'ncisini düzenlediği şiir...

Osmangazi Belediyesi'nin edebiyat dünyamıza yeni eserler kazandırmak ve Hazreti Mevlana'yı gençlere tanıtmak maksadıyla bu yıl 7'ncisini düzenlediği şiir yarışması başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve "Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği" işbirliğiyle düzenlenen Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması'nın tanıtım toplantısı Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nde yapıldı. Türkiye'de bütün liselerden öğrencilerin katılabileceği yarışmanın bu yılki konusu gençlerin içlerindeki Mevlana sevgisini, Mevlana felsefesini istedikleri gibi anlatmaları amacıyla serbest olarak belirlendi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Düzenlemiş olduğumuz yarışmalar ile gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine imkan sağlıyoruz. Yeni şairlerin ve yazarların Türk edebiyatına kazandırılmasına zemin hazırlıyoruz" dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak klasik belediyecilik faaliyetlerinin dışında sosyal ve kültürel alanda birçok çalışma yürüttüklerinin altını çizen Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak her zaman milli eğitimin yanındayız. Okulların fiziki şartların iyileştirilmesinden, yeni okulların inşa edilmesine kadar eğitim alanında birçok çalışma yürütüyoruz. Fiziki ve maddi desteğin yanı sıra öğrencilerin hem eğitimine hem de gelişimine katkı sağlayacak edebi yarışmalar da düzenliyoruz. Liselerarası Müzik Yarışması, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması ve bu yıl 7'incisini düzenlediğimiz Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması bunlar arasında. Yarışmamızı ilk olarak Osmangazi ilçesindeki liseler arasında yaptık. Daha sonra Bursa geneline yaydığımız yarışmamızı Türkiye geneline taşıdık. Bu yarışma ile gençlerimizin edebi alanda bir şeyler ortaya koymasına imkan sunuyoruz. Yeni şairlerin ve yazarların Türk edebiyatına kazandırılmasına zemin hazırlıyoruz. Dereceye giren eserleri kitap haline getirerek kalıcı hale getiriyoruz" dedi.

Bu yılki yarışmanın konusunu jüri üyelerinin kararı ile serbest bıraktıklarını belirten Başkan Mustafa Dündar, "Konunun serbest olması gençlerimizin daha geniş bir bakış açısıyla Mevlana'yı anlamasına ve yazmasına imkan sağlayacaktır. Ülkemiz 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişimine maruz kaldı. Halkımız o gece tek yürek olarak bu girişime mani oldu. Halkımızın bu birlikteliği, bizim genlerimizden ve sahip olduğumuz maneviyattan geliyor. İşte Mevlana'yı okumak, anlamak ve onunla ilgili şiirler kaleme almak da gençlerimizin maneviyatını güçlendirecektir" diye konuştu.

Yarışmaya 81 ildeki bütün liselerin katılabileceği ve son başvuru tarihinin 25 Kasım olduğu öğrenildi. Müracaatlar mevlanasiiryarismasi@osmangazi.bel.tr adresine e-posta yoluyla yapılacak. Başvuru sahibine alındı mesajı gönderilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler 270 70 42 nolu telefondan ayrıntılı bilgi alabilecek. Birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL ve üç mansiyon ödülleri için de bin TL verilecek.

Genç şairler Mevlana için yazacak

Genç şairler Mevlana için yazacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim