• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Genç Şairler Hünerlerini Mısralara Döktü

Genç Şairler Hünerlerini Mısralara Döktü
Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması sonuçlandı.

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması sonuçlandı. 70 ilden toplam 470 eserin başvuruda bulunduğu yarışmanın birincisi Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilgiler Lisesi'nden Oğuzhan Kaplan'ın "Yakina" isimli şiiri oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği iş birliğiyle Türkiye genelinde düzenlenen Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması'na öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Bu yıl konusu "Mevlana'da Kur'an" olarak belirlenen yarışmaya 70 ilden toplam 470 eser başvurdu. Yarışmanın kazananları için Ördekli Kültür Merkezi'nde ödül töreni düzenlendi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın ev sahipliğinde yapılan ödül törenine Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nevzat Gültekin, Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ, yarışmanın jüri üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Dündar, Osmangazi Belediyesi'nin sosyal ve kültürel faaliyetlerde bir marka haline geldiğini belirterek, "Sosyal ve kültürel alanda sadece Osmangazi'yi değil tüm Türkiye'yi kapsayan çalışmalara imza atıyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması ve Feraizcizade Mehmet Şakir Oyun Yazma Yarışması gibi faaliyetlerle edebiyatımıza ve kültürümüze sahip çıkıyoruz. Bugün ödül törenini gerçekleştirdiğimiz Mevlana Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması'nı 6 yıl evvel sadece Osmangazi'deki okulları kapsayacak şekilde düzenlemiştik. Daha sonra Bursa geneline yaydığımız yarışmamızı iki yıldır Türkiye genelindeki okullar arasında düzenliyoruz. Bu yarışma liseli gençlerimizin şiir alanındaki yeteneklerini değerlendirmeleri adına bir fırsat" dedi.

Derece elde etmekten ziyade asıl önemli olanın özgüven gösterip yarışmaya katılabilmek olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Türkiye'nin dört bir yanından 470 şiir yarışmaya başvurdu. Bu eserlerin hepsi çok önemli. Hepsi bir emeğin ve düşüncenin eseri. Bu yıl konu başlığı olarak Mevlana'da Kuran'ı belirledik. Bu konuda şiir yazabilmek için öğrencilerimizin Mevlana'yı okumaları ve düşünce yapısını çok iyi bilmeleri gerekiyor. 470 öğrencimiz Mevlana'yı okudu ve hakkında bilgi sahibi oldu. İşte bu öğrencilerimiz için en büyük kazanç oldu. Yarışmamıza katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirirken, inşa ettiğimiz okullarla Milli Eğitim'e ciddi destekte bulunuyoruz" diyen Dündar, "İnşaatını bitirdiğimiz Türkiye'nin tek çatı altında inşa edilen en büyük okulu Uluslararası Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında açılarak öğrencilerimize hizmet verecek. Mehmet Akif Mahallesi'nde inşa ettiğimiz 24 derslikli Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu da geleceğimizin teminatı gençlerimiz adına yaptığımız önemli yatırımlardan bir tanesi. Gençlerimiz için eğitim alanındaki fiziki ve kültürel çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Başkan Dündar, konuşmasının sonunda büyük emek harcayarak eserlerin değerlendirmesini yapan jüri üyeleri, yazar Metin Önal Mengüşoğlu Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sadettin Eğri, yazar Ercan Yılmaz, edebiyatçı Cevat Akkanat ve yazar Cem Kalender'e teşekkürlerini sundu.

Jüri üyelerinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda yarışmanın birincisi Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nden Oğuzhan Kaplan'ın "Yakina" isimli şiiri oldu. İkincilik ödülü Ankara Demetevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Ayşenur Taşdibek'in "Mim ve La" isimli şiirine, üçüncülük ödülü ise Kastamonu Göl Anadolu Lisesi'nden Büşra Yavuz'un "Cennet ve Cehennem ve Araf" isimli şiirine verildi. Yarışmanın Birinci Mansiyon ödülü Bursa İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Selvanur Demircan'ın "Razı" isimli şiirinin olurken, Kastamonu Göl Anadolu Lisesi'nden İlknur Karahalil'in "İkra" isimli şiiri ikinci mansiyon ödülüne, Batman Anadolu Lisesi'nden Merve Taşkıran'ın "Kelamın Öznesi" isimli şiiri ise üçüncü mansiyon ödülüne layık görüldü. Osmangazi Belediyesi Özel Ödülü Giresun Sabiha Raşit Özdemir Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi'nden Açelya Bilgihan'ın olurken, Mevlana Derneği Özel Ödüllü ise jüriden aynı puanı alan Ankara Faik Güngör Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Melike Büşra Demiryürek ile Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi'nden Selin Şaşma'ya verildi.

Yarışmaya katılan toplam 470 şiir arasından jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme neticesinde belirlenen 53 eser Osmangazi Belediyesi tarafından kitap haline getirerek Türk edebiyatına kazandırıldı.

Genç Şairler Hünerlerini Mısralara Döktü

Genç Şairler Hünerlerini Mısralara Döktü

Genç Şairler Hünerlerini Mısralara Döktü

Genç Şairler Hünerlerini Mısralara Döktü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim