• BIST 9674.32
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Genç MÜSİAD’da KOSGEB Destekleri Konusu Mayasa Yatırıldı

Genç MÜSİAD’da KOSGEB Destekleri Konusu Mayasa Yatırıldı
Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen toplantılarda bu hafta kobilere ve girişimcilere verilen KOSGEB destekleri konusu masaya yatırıldı.

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen toplantılarda bu hafta kobilere ve girişimcilere verilen KOSGEB destekleri konusu masaya yatırıldı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan KOSGEB Konya Müdürü İsmail Özdemir, katılımcılara KOSGEB tarafından genç girişimcilere ve Kobilere verilen destekler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

MÜSİAD Konya Şubesi Brifing salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, "Bizler ülkemizin kendine koyduğu hedefler doğrultusunda girişimci bir ruha sahip olmak ve daha çok çalışmak zorundayız. Bu doğrultuda genç girişimciler olarak gerek kendi işimizle alakalı gerekse de yeni kurmayı düşündüğümüz işlerle alakalı finans kaynaklarına hepimiz ihtiyaç duyuyoruz. Genç MÜSİAD olarak bu haftaki konferansımızda da KOSGEB'in farklı alanlarda uyguladığı destek çalışmaları hakkında bilgiler almak istedik" dedi.

Kurum olarak, 2009 yılı sonlarına kadar sadece imalat sektörüne yönelik destek verdiklerini, 2009 yılından sonra hizmet ve ticaret sektörlerini de kapsayan farklı alanlarda Kobilere ve girişimcilere yönelik destek çalışmaları yürüttüklerini belirterek sözlerine başlayan KOSGEB Konya Müdürü İsmail Özdemir, "KOSGEB olarak, Kobi kapsamında yer alan işletmelerin ve yeni iş kurmayı planlayan girişimcilerin kurmayı planladıkları iş ve gerçekleştirmeyi düşündükleri yeniliklerle ilgili duydukları finans kaynaklarına yardımcı olmak üzere belirli bir mevzuat çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. KOSGEB bünyemizde yurtdışı iş gezileri, fuar organizasyonları, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları, girişimcilik ve genel destek çalışmaları başta olmak üzere pek çok alanda Kobilerimize ve girişimcilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Desteklerimiz proje çağrı usulü ile gerçekleşmekte ve destek oranları değişiklik gösterebilmektedir. Girişimcilik destek programlarımız ile yeni bir iş kurmayı tasarlayan girişimcilerimize proje eğitimi vererek kuracakları işte başarılı olmalarını amaçlıyoruz. Eğitimi başarı ile tamamlayan girişimcilerimiz iş yerlerini açarken kurumumuz tarafından verilen belirli oranlardaki desteklerden yararlanabiliyorlar. 64. hükümet programında yer alan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni düzenlemeye göre 2016 yılı itibari ile kurumumuzun proje sahibi girişimcilere karşılıksız olarak verdiği destek tutarı 30 Bin Türk Lirasından 50 Bin Türk Lirasına, bu miktarın planlanan işi kurmaya yetmemesi durumunda girişimcilere iki yıl geri ödemesiz olarak verilen faizsiz destek tutarı da 50 Bin Türk Lirasından 100 bin Türk Lirası'na çıkartılmıştır. Buradaki amaç genç girişimcilerimizin önünü açmak ve yeni iş imkanları sağlamaktır. Kurum olarak yeni dönemdeki bu uygulamanın güzel sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Yaptığımız araştırmalarda işletmelerimizin veya girişimcilerimizin kendi yaptıkları işle ilgili bir yenilik veya yeni işyeri açma fikri ile alakalı olarak proje yazmak ve evrakla uğraşmak istemediklerini üzülerek gözlemledik. Bu sebepten dolayı bazen çıktığımız proje çağrılarına beklediğimiz sayıda başvuru olmuyor. Bizler bu konuda projeye ve girişimci ruha sahip olan herkese yardımcı olacağımızı özellikle dile getirmek istiyoruz. Kurumumuzdan destek almayı düşünen proje sahibi girişimcilerimizden en büyük talebimiz ise inovasyon ve katma değer oluşturabilecek projeler üretmeleridir. Proje sahibi girişimcilerimiz, kurumumuzun mevzuatlarına göre hareket eder, projelerinin gereklerini belirli kurallar çerçevesinde yerine getirirlerse hiçbir sorunla karşılaşmayacaklardır. O yüzden proje sahiplerimizin projelerini çok iyi analiz etmeleri, kurgulamaları ve çok iyi bir maliyet analizi süzgecinden geçirmeleri gerekmektedir. Projelerin kurumumuz tarafından belirli oranlarda desteklendiği için girişimcilerimizin de bir miktar sermayeye sahip olmaları projenin hayata geçirilmesi açısından önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

Programın sonunda Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, KOSGEB Konya Müdürü İsmail Özdemir'e günün anısına hediye takdim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim