• BIST 9693.46
  • Altın 2504.307
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.751
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Genç MÜSİAD, 5.uluslararası Genç İş Adamları Kongresi’ne Hazırlanıyor

Genç MÜSİAD, 5.uluslararası Genç İş Adamları Kongresi’ne Hazırlanıyor
Genç MÜSİAD, 5.Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'ne hazırlanıyor.

Genç MÜSİAD, 5.Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'ne hazırlanıyor. Kongrede, dünya genelinde artan adaletsizlik ve adil bir girişimin gerekliliği konuşulacak.

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği'nin (MÜSİAD) Gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD, 5.Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'ne hazırlanıyor. Kongre hakkında bilgi veren Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Barış Yılmaz, bu yıl beşincisi 18-19 Aralık 2015 tarihlerinde Yeşilköy Wow Hotel'de yapılacak kongreye, yurt içinden 2 bin 750 kişi, yurt dışından ise bin 250 kişinin katılacağını söyledi. 5. UGİK kapsamında ilk gün, "Adil Dünya Girişimi" temasına uygun özel seçilmiş başlıklarda paneller işlenecek. Panelleri alanında uzman kişiler sunumlar şeklinde gerçekleştirecek. Kongrede 6 farklı oturum gerçekleştirilecek ve bu oturumlarda dünya genelinde hemen her konuda artan adaletsizliğe değinilerek adil bir girişimin gerekliliği vurgulanacak. Özel başlıklara paralel şekilde gerçekleştirilecek olan workshoplar ile paneller desteklenecek. Yeni projelere ve düşüncelere her zaman değer veren Genç MÜSİAD, yatırım yapılabilir, devam ettirilebilir fikirleri yatırımcıları ile buluşturmak amacıyla 5. UGİK kapsamında 50 bin TL bütçeye sahip bir girişim proje yarışması düzenleyecek. Liseli girişimcilere yönelik yapılacak olan bu proje yarışması, Türkiye genelindeki tüm liselerin katılımına açık olacak ve 100 proje sahibi genç girişimci bu etkinlikle fikirlerini hayata geçirme şansı yakalayacak.

GENÇ MÜSİAD

Günden güne büyüyen Genç MÜSİAD kısa sürede uluslararası arenada adından söz ettiren güçlü bir sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. Geçtiğimiz kongreden sonra da başarılı serüvenine devam eden Genç MÜSİAD, 8 farklı ülkeden Genç İşadamı Dernekleri ile imzalamış olduğu Memorandum of Understanding (MoU) anlaşmalarına yenilerini eklemiş ve 13 adet MoU anlaşması daha imzalamıştır. Genç MÜSİAD 13 MoU anlaşmasına ve hâlihazırda iletişim ağına yeni kattığı yurtdışında bulunan79 adet STK ile artık daha güçlü bir iletişime sahiptir. Yalnızca geçtiğimiz 2 yıl içerisinde yurt dışında 14 yeni şube açmayı başarmıştır ve 3 adet yeni temsilci ile de çalışmalarına hızla devam etmektedir. Bu şubeler ve temsilciler aracılığı ile gerçekleştirilen görüşmeler sayesinde 2 yıl içerisinde 5 adet Avrupa Genel İdare Toplantısı (AGİT) düzenlenmiştir ve birçok Avrupa ülkesinden katılımın olduğu bu toplantılarda birçok sivil toplum kuruluşu ile iletişim sağlanmıştır. İletişim kurduğumuz ve zirveye katılacak olan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte Adil Dünya Girişimi Ortak Protokolü imzalanacak. Tüm dünyadaki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Adil Dünya Girişimi için farkındalık oluşturacak çalışmalar yürütülecektir. Ayrıca geçtiğimiz 2 yıl süresince Genç MÜSİAD olarak 8 adet toplu yurt dışı ziyaretinde bulunulmuştur. Bugüne kadar yaptığı onlarca yurt dışı ziyaretlerine, şubelerine, temsilciliklerine, anlaşmalarına yenilerini ekleyen Genç MÜSİAD başarılı serüvenini sürdürmektedir.

UGİK'İN TARİHİ

MÜSİAD Gençlik Kurulu, 2008 yılında gerçekleştirmiş olduğu birçok eğitim seminerleri sonrasında, bu seminerleri bir kongreye taşımak amacıyla yola çıkmıştır. Türkiye'deki genç girişimcilerin ve işadamlarının adresinin Genç MÜSİAD olması gerektiği hedefini gözeterek, Türkiye'de bir ilki başardı. 1. Ulusal Genç Girişimcilik Kongresi'ni gerçekleştirmiştir. 1. Ulusal Genç Girişimcilik Kongresi'nin ardından hedefini yükselten ve daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen MÜSİAD Gençlik Kurulu, 2. kez düzenleyeceği iş adamları kongresini uluslararası bir boyuta taşıma kararı alarak, 2. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi'ni düzenlemiştir. Kongreye, Afrika ve Amerika kıtası dahil olmak üzere 70 ülkeden 500'ü aşkın genç girişimcinin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından bin 200'ü aşkın genç girişimci katılım sağlamıştır. Genç iş adamlarının Türkiye'de yaptığı en büyük organizasyonlardan biri olan 2. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi'nde, girişimcilik örneklerinin sergilenerek, çalıştaylar ile yurtiçi ve yurt dışından gelen genç iş adamları arasında ikili iş görüşmelerine de yer verilmiştir. 2011 Aralık ayında "Değişim Gelecektir" ana teması çerçevesinde 3. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi'ni yurt dışından 750, yurt içinden bin 500'ü aşkın iş adamının katılımı ile gerçekleştiren Genç MÜSİAD ekibi, kongre kapsamında fuar alanında onlarca yerli ve yabancı firma standlarını açarak kendilerini tanıtma fırsatı bulmuşlar ve sağlanan ikili görüşmeler yeni iş fırsatlarının oluşmasına katkı sağlamıştır. 2013 Aralık ayında Türkiye'nin en büyük buluşması olarak tanımladığımız 4. Uluslararası Genç İş adamları Kongresi ise yurt dışından bin, yurt içinden 2 bin 500'ü aşkın katılımcıyla buluşmuştur. Çalıştaylar ve iş adamları ile girişimcileri buluşturan bire bir görüşmeler, fuar ve ayrıca bir proje yarışması düzenlenmiştir. Her yıl artan katılımcı sayısıyla, kalitesiyle ve başarılarıyla UGİK serüvenine ve gelişimine devam etmektedir. Bu yıl ise 18 Aralık-19 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz 5. Uluslararası Genç İş adamları Kongresi yurtdışından bin 250'i yurt içinden ise 2 bin 750'i aşkın katılımcıya ev sahipliği yapacak bir organizasyon olacaktır. Kongrede 6 farklı oturum gerçekleştirilecek ve bu oturumlarda dünya genelinde hemen her konuda artan adaletsizliğe değinilerek adil bir girişimin gerekliliği vurgulanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim