• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Genç modacılara büyük ödül

Genç modacılara büyük ödül
MODA dünyasına yeni soluklar kazandırmak amacıyla düzenlenen “23. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması”nda dereceye girenler ödüllendirildi.

Sektöre kazandırdığı isimlerle Türk moda endüstrisinin gelişiminde önemli yer tutan yarışmada birinciliği Merve Odabaşı kazandı. İlk üçe giren tasarımcılar ayrıca Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle yurtdışında bir yıl moda ve dil eğitimine gönderilecek.

Moda Tasarımcıları Derneği de üç gence üyelik hakkı verdi. Genç tasarımcılar ödüllerini Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ile İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Jüri Başkanı Cem Altan’ın elinden aldı.

İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi yarışmayla ilgili değerlendirmesinde global rekabet koşullarının piyasa dinamiklerini kökten değiştirdiğini belirterek, “Sektörün gelecek kurgusunda moda ve marka yaratma, özgün tasarımlar yapma, dizaynırlar yetiştirme ve ileri teknolojiye dayalı üretim yer alıyor” dedi.

EKONOMİNİN DİNAMOSU

35 bin imalatçı, 19 bin ihracatçı firma ve 490 bin çalışanı ile yılda yaklaşık 19 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiklerini hatırlatan Tanrıverdi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yatırımlarımız, üretimimiz ve istihdamımızla Türkiye ekonomisinin dinamosuyuz. Sektörümüz bu başarıyı ‘yenilik ve dinamizme’ olan inancı ile yakaladı. İnsan kaynağına ciddi yatırım yapıyoruz. Uluslararası alanda iddiamızı sürdürebilmek için trend belirleyici ülke olma, yurtdışında mağazalaşma, yenilikçi ve katma değeri yüksek ürünlere yönelmemiz ve organizatör ülke olmamız gerekiyor.

Bu yıl 23’üncüsünü düzenlediğimiz Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması sayesinde her yıl sektöre yenilikçi gençlerimizi katıyoruz. 2023’de 60 milyar dolar ihracat hedefiyle yola devam eden hazırgiyim sektörünün gelecek kurgusunda tasarım her zaman ilk planda yer alacak ve önemini koruyacak. Bu gece ödül alan gençlerimizi kutluyor ve Türk moda sektörünün geleceğine ışık tutmalarını diliyorum.”

Birbirinden iddialı 10 koleksiyonun yarıştığı finalde birinciliği elde eden Merve Odabaşı 20 bin, ikinciliği kazanan Arzu Baykar 15 bin, üçüncü olan Eren Tüneli ise 10 bin lira para ödülü kazandı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim