• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Genç Kızlar Futbol Turnuvası Tavşanlı’da Başladı

Genç Kızlar Futbol Turnuvası Tavşanlı’da Başladı
Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılı kapsamında düzenlenen "Liseler Arası Genç Kızlar-Erkekler Futbol Turnuvası"...

Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılı kapsamında düzenlenen "Liseler Arası Genç Kızlar-Erkekler Futbol Turnuvası" Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde başladı.

Tavşanlı'da genç kızlar futbol turnasına 6 ilden gelen ve 3 gün sürecek organizasyonda 2 grup halinde takımlar mücadele edecek. Müsabakaların tamamlanmasıyla grupta lider olan takımlar Manisa'da oynanacak yarı finallere gitmeye hak kazanacaklar.

Turnuva öncesi düzenlenen törende konuşan Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, "Okul sporları Federasyonunun düzenlemiş olduğu bu turnuvanın önemine dikkat çekerek, her şeyden önce yarınlarımızı emanet edeceğimiz sizlerin çok daha sağlıklı, spora önem veren kişiler olarak yetişmeniz çok önemli. Bu anlamda bu tür organizasyonlar önemsediğimiz faaliyetlerdir" dedi.

Açılış seremonisinde konuşan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, gençlerin spora yönlendirilmesi ve spor kültürünün geliştirilmesi adına ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini kaydetti. Başkan Güler konuşmasında, " Tavşanlı ilçemizde siz gençleri ağırlamaktan son derece memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Devletimiz yurdumuzun dört bir tarafında yeni tesisler inşa ederek sizlere spor alanları oluşturuyor. Bu tesislerden biride futbol oynadığınız bu stadyumdur. Spor salonlarımızda yapılıyor. Burada amaç sizlerde sporu bir yaşam tarzına dönüştürecek bilinci vermektir. Öğretmen arkadaşlarımıza da büyük görevler düşüyor. Buraya gelerek bizlerin misafiri oldunuz. Siz gençler için bize düşen görev ne ise onu en iyi şekilde yerine getirmek görevimizdir. Hepinize öğrencilik yaşamınızda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş "öğrencilerimizin bu tür organizasyonlar ile moral ve motivasyonunun arttığını kaydetti. Eğitimde bu tür sportif, kültürel ve benzeri faaliyetlerin her öğrenciler üzerinde olumlu etkiler bıraktığını söyledi. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'de; böyle bir organizasyonun Tavşanlı'da yapılıyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, burayı tercih eden idareci ve sporcu kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Tavşanlı Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Demiralp; "Tavşanlı ada stadında bu tür müsabakaların yapılması son derece sevindirici. Sizleri burada ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz dedi. Herkesin başarılı olduğu sakatlık kaza bela olmadan müsabakaların tamamlanmasını diliyorum" diye konuştu.

Turnuvaya katılan takımların hedefinde turnuvayı ilk etapta lider tamamlamak. Ardından Manisa'da gerçekleştirilecek olan yarı finallere girebilmek. Turnuvada yer alan takımlar Bağcılar Fatih meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Rıfat Hasırcı, "Biz İstanbul'u temsil eden 5 takımdan biri olarak turnuvalara katılıyoruz. Türkiye genç kızlar futbol elemelerine katılan 6 takımdan biriyiz. Ben 15 yıllık eğitimciyim. Eğitimde bu tür sportif, kültürel faaliyetlerin okuldaki derslerden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Yapılan bu tür programların Öğrencilerde çok büyük etkiler bıraktığını görüyorum. Dolayısıyla öğrencilerimizin kişilik sahibi olmasında, kendilerini geliştirmeleri noktasında çok büyük katkıları oluyor" ifadelerini kullandı.

Bağcılar Fatih Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi futbol takımının kaptanı Arzu Çeliktepe, "Bizim toplumumuzda bayanların futbol oynaması biraz tuhaf karşılanabiliyor. Hatta bayanlar nasıl futbol oynarlar gibi söylemleri oluyor. Kızlar futbol oynamaz, genellikle voleybol oynarlar diyorlar. Bir bayanın futbol oynaması elbette zor ama bence burada en önemlisi "hırs, güven, ve teknik'. Ben ve arkadaşlarımın çok hoşuna gidiyor. Yaklaşık 4 yıldır futbol oynuyoruz. Bir çok alanda başarılarımız oldu. Başarılarımız neticesinde buralara kadar geldik"dedi.

Yarı final karşılaşmaları, 28-31 Mart tarihlerinde Manisa'da yapılacak. (Tİ -EFE)

Genç Kızlar Futbol Turnuvası Tavşanlı’da Başladı

Genç Kızlar Futbol Turnuvası Tavşanlı’da Başladı

Genç Kızlar Futbol Turnuvası Tavşanlı’da Başladı

Genç Kızlar Futbol Turnuvası Tavşanlı’da Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim