• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Genç İzikad’da 4. Dönem Başladı

Genç İzikad’da 4. Dönem Başladı
İzmir iş Kadınları Derneği'nin (İZİKAD) bu yıl dördüncüsünü düzenlediği GENÇ İZİKAD Eğitim Proje lansmanı yapıldı.

İzmir iş Kadınları Derneği'nin (İZİKAD) bu yıl dördüncüsünü düzenlediği GENÇ İZİKAD Eğitim Proje lansmanı yapıldı.

Kendi işini kurmayı ve profesyonel iş yaşamına atılmayı hedefleyen üniversitede öğrenim gören veya mezun olmuş genç kadınları iş yaşamına hazırlayan GENÇ İZİKAD eğitimleri, mentorlar/koçlar eşliğinde yapılıyor. İZİKAD'ın kız öğrencileri ve yeni mezunları iş hayatına hazırlamak amacıyla kurduğu Genç İZİKAD Komitesi, geçen yıl üçüncü dönem mezunlarını verdi. Eğitim programı sonunda düzenlenen proje yarışmasında Genç İZİKAD üçüncü dönem öğrencisi Merve Çelik, "Sapphire Wedding" konusu ile birinci oldu. Bu yıl da üçüncüsü düzenlenecek olan eğitim ve proje yarışmasının sonunda birinci olan kişi dil eğitimi ile ödüllendirilecek.

Bu yılki GENÇ İZİKAD Eğitim Proje lansmanı ise Kedi Sanat Merkezi'nde yapıldı. İzmir iş dünyasının da katıldığı toplantıda geleceğin iş kadınları olmaya hazırlanan üniversiteli genç kızlar projelerini anlattılar. Yönetici olma veya kendi işini kurma hedefi olan gençlere yol gösteren eğitimler, bu yıl imzalanan protokoller ile KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile gerçekleştirilecek.

"AZİM VE CESARETİNİZİ KAYBETMEYİN"

Geçen yıl düzenledikleri eğitimlerdeki projelerin hepsinin de çok iyi olduğuna işaret eden İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, bu yıl da aynı başarıyı beklediklerini söyledi. Mentorlar olarak gençlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Çilingiroğlu, şöyle konuştu:

"Yeni nesil düşünüldüğü gibi bilgisiz ve duyarsız değil, tam tersine daha duyarlı ve girişimci. Bizler de bu cevherleri ortaya çıkarmaktan mutluyuz. Bizlerin karşılaşabileceğiniz zorluklarda hep yanınızda olduğumuzu ve elimizden gelen desteği size vereceğimize inanın. Yeter ki azim ve cesaretinizi kaybetmeyin. Bizim sloganımız "İş'te kadın, güçlü kadın', bu sözü hiç unutmayın" dedi.

"HAYALLER GERÇEK OLACAK"

Genç İZİKAD Başkanı Meral Kantarcıoğlu ise, geleceğin iş kadınlarını yetiştirdikleri bu proje ile üniversiteli genç kadınların hayallerindeki işi kurmaları için gerekli olan hibe ve desteklere ulaşmalarını sağlayacak KOSGEB sertifikasını alacaklarını söyledi. Eğitimleri üyeleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni Pınar Şenol'un vereceğini dile getiren Kantarcıoğlu, "KOSGEB girişimcilik eğitimleri yanı sıra, kişisel gelişim eğitimleri, e-ticaret, dış ticaret, iş hayatında sosyal medya kullanımı, markalaşma, hijyen, iş güvenliği gibi eğitimlerle desteklenecek. Ayrıca İZİKAD üyeleri öğrencilere birebir mentorluk yapacak. İş ve yaşam deneyimlerini onlarla paylaşacaklar. Eğitimler sonucu yapılacak proje yarışmasında birinci olan kızımız yurt dışında staj veya dil eğitimi almaya hak kazanacak. Biz kızlarımızdan hayal etmelerini istiyoruz. Onların enerjilerinden yararlanıp bizlere tersine mentorluk yapmalarını da bekliyoruz. Ortaya harika fikirler ve sunumlar çıkıyor. İnanıyoruz ki dünya onların kurdukları hayallerle daha güzel olacak" diye konuştu.

Genç İzikad’da 4. Dönem Başladı

Genç İzikad’da 4. Dönem Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim