• BIST 9753.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

“Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi” çalışmalarına hız veriyor

“Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi” çalışmalarına hız veriyor
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi...

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi" açılış konferansı 25 Ekim 2016 tarihinde Ankara Hilton Hotel'de gerçekleştirilecek.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Programı (IPA), İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG-OP) kapsamında desteklenen proje, 27 Haziran 2016 tarihinde sözleşmelerin imzalanmasının ardından resmi olarak başladı.

Ankara'da Girişimcilik Ekosistemi gelişecek

Proje kapsamında gerçekleşecek faaliyetler, Ankara'nın girişimcilik ekosisteminin uluslararası ölçekte dinamizm kazanması amacıyla tasarlandı. Projenin en önemli çıktılarından biri olan "Girişim Destek Ofisi ve Girişimci Kuluçka Merkezi", Ankara Kalkınma Ajansı bünyesinde kurulacak. Proje, ilk olarak Ankara'nın ve Türkiye'nin girişimcilik ekosistemini ihtiyaçlar kapsamında mevcut durumu analiz ederek özgün eğitim programları, rehberler, internet portalı, Web TV gibi girişimcilerin kullanımına sunulacak araçlar geliştirilmeyi hedefliyor.

Türkiye'de ilk kez bu derinlikte yapılacak olan analiz sonuçları neticesinde Ankara'da başta teknoloji odaklı olmak üzere girişimciliğin yol haritası çizilecek. Genç istihdamının girişimcilik ile arttırılması kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla da Ankara'daki üniversite öğrencilerine birer haftalık eğitimler organize edilecek.

Açılış konferansı gerçekleşiyor

Projenin bu etkinliği, Ankara'daki genç tekno-girişimciler için sistemin daha akıllı ve daha çekici hale getirilmesine yönelik olarak, ekosistemin tüm önemli üyelerinin tek bir yerde buluşup görüşmesi için bir fırsat oluşturmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim