• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Genç imam hatipler minberde yarıştı

Genç imam hatipler minberde yarıştı
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen "Genç İmam...

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen "Genç İmam Hatipler Minberde" konulu hutbe okuma yarışması düzenlendi.

Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde Merkez Kasımpaşa Camii'nde gerçekleştirilen yarışmaya Bilecik, Bozüyük ve Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi birincileri katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yarışma hakkında bilgilendirme yapılarak jüri üyelerinin takdimi ile devam etti. Devamında sırasıyla 3 okul öğrencileri minbere çıkarak hutbelerini okudular. Değerlendirme sırasında Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından ilahiler seslendirildi.

Yapılan değerlendirme sonunda Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil Burak Tokul 1'inci, Bilecik Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Önder ve Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Melih Sonay aynı puanla 2'inci oldu. Daha önceden yarışmaya katılacağı açıklanan Osmaneli İmam Hatip Lisesi öğrencisinin son anda yarışmaya katılmadığı belirtildi. Sonuçların açıklanmasının ardından dereceye giren öğrencilere protokol mensuplarınca plaket ve ödülleri verildi.

Hutbe okuma yarışması il birincisi olan Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil Burak Tokul, mayıs ayında düzenlenecek bölge yarışmalarında Bilecik'i temsil edecek. Okul Müdürü Ali Oğuz, öğrencisi Tokul'u başarısından dolayı tebrik ederken, bölge yarışmasından da başarıyla döneceğine olan inancının tam olduğunu söyledi.

Yarışmanın ardından sonuçları açıklayan Jüri Başkanı İl Müftüsü Necati Akkuş, yarışmaya katılan bütün öğrencilerin hepsini birer inci olarak gördüklerini ve burada sadece sayısal birinciyi seçtiklerini söyledi. Müftü Akkuş, "Yarışmacı kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten kendilerinin çok üstünde bir başarı gösterdiler. Allah-ü Teâla onların sayılarını arttırsın bu mihraplarımızı, kürsülerimizi onlardan mahrum bırakmasın. Güç versin kuvvet versin zihin açıklığı versin. Rabbim yollarını açık etsin inşallah. Her ne kadar bu bir yarışma gibi görünüyor olsa da bu kürsülere, minberlere, mihraplara çıkabilmek her yiğidin karı değildir. Bizim nazarımızda klasik bir ifade olacak ama her biri ayrı ayrı birincidirler. Biz yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizin hepsini birer inci olarak görüyoruz. Bugün burada sadece sayısal birinciyi seçiyoruz. Ümit ediyorum inşallah bölge birinciliğini temsil edecekler. İnşallah birinci olan kardeşimiz bölge birinciliği yarışmasında da aynı başarıyı gösterir" dedi.

Okul Müdürü Ali Oğuz ise yaptığı açıklamada "İmam Hatip Lisemizin yaptığı bütün programlara verdiği maddi ve manevi desteklerini seferber eden İmam Hatip camiası ve gönüllüleri adına Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı'ya çok teşekkür ediyorum. Bugün yine Başkanımız Fatih Bakıcı'nın katkılarıyla yarışmaya katılan öğrencilerimizin hepsine bisiklet hediye ediyoruz. İyi ve sağlıklı günlerde kullansınlar. Ayrıca jüri üyelerimiz ve konuklarımıza da bugün programımızı onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Programa İl Müftüsü Necati Akkuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır, Şube Müdürü Osman Bat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, şube müdürleri, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, İl Genel Meclisi üyesi Nizamettin Çam, okul müdürleri, öğrenciler, din görevlileri ve bazı cami cemaati katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim