• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Genç İletişimcilere Gazetecilik Öğütleri

Genç İletişimcilere Gazetecilik Öğütleri
Gaziantep Şehitkamil Mehmet Api Anadolu İletişim Meslek Lisesi, farklı konu ve başlıklarla konusunda uzman kişileri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor.

Gaziantep Şehitkamil Mehmet Api Anadolu İletişim Meslek Lisesi, farklı konu ve başlıklarla konusunda uzman kişileri öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. Geleceğin iletişimcileri, bu kez de deneyimli gazeteci M. Hanifi Kılıç'ı konuk etti.

Radyo-Televizyon ve Gazetecilik bölümlerinin öğrencileri, deneyimlerinden yararlanmak üzere BAHARTÜK TV ve TV27 kanallarını bünyesinde bulunduran Baharoğlu Medya Grubu'nun Genel Müdürü M. Hanifi Kılıç'ı okullarında ağırlayarak adeta soru yağmuruna tuttu. Geleceğin iletişimcileri ve öğretmenleriyle bir araya gelen Kılıç, "Gazeteci Gözüyle Medya" konulu sunumu ile meslek deneyimlerini aktardı ve tavsiyelerde bulundu. Konferansın açılış konuşmasını yapan Gazetecilik Bölümü öğretmenlerinden Serkan Solmaz, gazetecilik mesleğinin zorluğundan ve bir o kadar da keyifli olmasına vurgu yaptı.

GAZETECİ GÖZÜYLE MEDYA

Baharoğlu Medya Grubu'nun Genel Müdürü Gazeteci M. Hanifi Kılıç ise genç iletişimcilere seslenerek, gazetecilik mesleğinin kutsallığına dikkat çekti. Kılıç, öğrencilere mesleki deneyimlerini aktarırken, gazeteci olmak isteyen iletişimcilerin öncelikle kendilerine "Ben bu mesleği yapabilir miyim?" diye sormaları gerektiğini söyledi. Gazeteciliğin sadece bir meslek değil aynı zamanda bir yaşam tarzı olduğuna değinen Kılıç, medya ve iletişime günümüzde büyük ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, gazetelerin, televizyonların, radyoların, internet haber siteleri, sosyal medya ve diğer mecraların medya çatısı altında yer aldığını belirtti.

GAZETECİ, GEÇİMİNİ BU İŞTEN SAĞLAYAN PROFESYONELLERDİR"

Savaş muhabirliği yaptığı dönemlerden de örnekler veren Kılıç, tüm dünyada gazeteciliğin uluslararası bir tarifi olduğunu ifade ederek, "Başlıca işi düzenli olarak ve ücret karşılığında bir günlük gazete, TV, radyo, internet haber siteleri ya da süreli yayınlarda haber departmanlarında çalışmak olan ve geçimini büyük ölçüde bu işten sağlayan profesyoneller gazetecidir. Gazeteci haber yapar, her yeni olgu, her yeni olay, hayatın olağan akışına aykırı her şey haberdir. Gazeteci, haber ve bilgi kaynağına en çabuk ulaşan ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve belgeleri kamuoyuna doğrudan sunan kişidir. Gazeteci yorum yapmaz. Yorum yapmak köşe yazarları ve yorumcuların işidir. Gazeteci haber kaynağını her zaman gizlemek zorundadır. Gazetecilik ülkemizde Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmıştır" diye konuştu.

Konferans sonrası öğrenciler deneyimli Gazeteci Kılıç'a sorular yönelterek teknolojinin gelişimiyle birlikte mesleğin bugün geldiği durum hakkında görüşlerini dile getirerek anı fotoğrafı çektirdi.

Genç İletişimcilere Gazetecilik Öğütleri

Genç İletişimcilere Gazetecilik Öğütleri

Genç İletişimcilere Gazetecilik Öğütleri

Genç İletişimcilere Gazetecilik Öğütleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim