• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Genç Hukukçudan Bilim Kurgu Romanı

Genç Hukukçudan Bilim Kurgu Romanı
Adanalı genç hukukçu Gamze Başak Ünal, hayallerinin peşinden koşup, geçmişle gelecekteki halini anlattığı "Dönüm Noktası" adlı bilim kurgu romanının...

Adanalı genç hukukçu Gamze Başak Ünal, hayallerinin peşinden koşup, geçmişle gelecekteki halini anlattığı "Dönüm Noktası" adlı bilim kurgu romanının imza gününde okurlarıyla buluştu. Gamze Başak Ünal, "Her şey havaalanında tanıştığım hanımefendinin hediye ettiği kırmızı tüylü kalemle başladı" dedi.

Cosehca Kafe Bar'daki etkinlikte Gamze Başak Ünal, ailesi, arkadaşları, meslektaşları ve roman tutkunlarıyla bir araya gelip, ilk eseri olan "Dönüm Noktası" romanının tanıtımını yaptı.

Gamze Başak Ünal, roman yazma düşüncesinin İstanbul'daki havaalanında tanıştığı 50'li yaşlardaki kadının çantasından çıkarıp, hediye ettiği kırmızı tüylü kalemle başladığını belirtti. Ünal, "Hanımefendi ABD'den gelmiş, acele gideceği yere ulaşmak için telaş içindeydi. "İstediğiniz yere sizi bırakayım" dedim. Arabamla kendisini istediği yere bıraktım. Yolculuk boyunca sohbet ettik. Hanımefendide kendimden çok şey buldum. Arabadan inerken kırmızı tüylü bir kalem çıkarıp, bana hediye etti. Daha sonra olan biteni arkadaşıma anlattım. O da "Gamze düşünsene, o senin 30 yıl sonraki halinmiş" dedi. Ben de daha sonra düşündüm, hayallerimin peşinden koştum, böyle bir eser çıktı" diye konuştu.

Dönüm Noktası'nda geçmişle gelecek hallerinin karşılaşmasını yazıya döktüğünü vurgulayan Gamze Başak Ünal, "20'li yaşlarda bir genç adam, 50'li yaşlardaki haliyle karşılaşıyor. Ancak birbirlerinin geçmiş ya da gelecek halleri olduklarının farkında değiller. Zaman içinde birbirlerinin hayatlarını etkilemeye çalışıyorlar" dedi.

Eserinin bilim kurgu tarzında olduğu için yayımlanmasında sıkıntı yaşadığını kaydeden Gamze Başak Ünal, "okuru az" diye geri çevrildiğini, uzun uğraşlar sonunda iki yayınevi ile anlaşıp, baskısını gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Genç Hukukçudan Bilim Kurgu Romanı

Genç Hukukçudan Bilim Kurgu Romanı

Genç Hukukçudan Bilim Kurgu Romanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim