• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C

Genç: “Herkes kurumunu FETÖ’den temizlesin”

Genç: “Herkes kurumunu FETÖ’den temizlesin”
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bütün belediye başkanı arkadaşlarımız, kurumlardaki amirlerimiz, herkes titizlikle kendi kurumundaki FETÖ/PDY mensuplarını...

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bütün belediye başkanı arkadaşlarımız, kurumlardaki amirlerimiz, herkes titizlikle kendi kurumundaki FETÖ/PDY mensuplarını tespit etmeli, ilgili birimlere bildirmelidir. Hiç kimse kimseyi koruma altına, muhafazası altına almasın. Biz belediyemizde bir memuru açığa aldık, iki şirket işçisinin görevine son verdik" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda 15 Temmuz'dan itibaren her akşam ailesi birlikte demokrasi nöbeti tutan Başkan Osman Genç, 20. günde de sabahın ilk ışıklarına kadar vatandaşlarla birlikteydi. Gece boyunca meydanı gezen ve nöbet tutan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Osman Genç, canlı yayına katıldığı Haber AKS Televizyonundan da Samsun'da görev yapan kurum ve kuruluşların yöneticilerine çağrı yaptı: "Bu şehirde kimin, kimle ilişkisini, siyasi, ticari ve bürokratik ilişkilerini tek tek hepimiz biliyoruz. Herkes kurumundaki FETÖ'cüleri temizlesin."

FETÖ temizliğinin üç sac ayağı olduğuna dikkat çeken Başkan Osman Genç, "Bu üç sac ayağı, bürokrasi, iş dünyası ve siyasettir. Bu üç ayağını muhakkak temizlemek zorundayız. Bütün illerde bu operasyonlar yapıldı. Altını çizerek söylüyorum, Samsun'da bu operasyonlar küçük çapta yapıldı. Bu işleri organize eden yukarıdaki isimlere varmak gerekiyor. Şehrimizden, ülkemizden bunların bütün hücrelerinin temizlenmesini sağlamak lazım. Yani üstten aşağı bir temizlik yapmak lazım. Sadece alttan değil. Hem adliyemiz, hem emniyetimiz çalışmalarını devam ettiriyor. Ama şu bilinmelidir ki, bunların henüz daha başlarına inilmemiştir. Şehrimiz için söylüyorum bunu. Bunlara muhakkak inilmesi gerekiyor" diye konuştu.

"Bir memuru açığa aldık"

Hiç kimsenin konuya duygusal bakmaması gerektiğini hatırlatan Başkan Genç, "Kanından da olsa, canından da olsa bu meselede bu insanları hukukun önüne, emniyetin önüne çıkarmamız gerekiyor. Herkes sağındaki, solundakine bakmalı. Herkes kendi kurumunu temizleyecek. Biz Canik Belediyesi olarak komisyonları kurduk. Bu komisyonlar neticesinde bugüne kadar bir devlet memurunu açığa aldık, iki şirket işçisinin işine son verdik. Komisyonumuzun çalışmaları devam ediyor. Büyük ihtimalle Cuma gününe kadar sonuçlandığı zaman bunun açıklamasını yapacağız. Bunlara uzaktan yakından ilgi duyan ve onlarla birlikte olma ihtimali olanları bile biz açığa alarak hukukun önüne teslim ediyoruz. Gitsinler kendilerini ispatlasınlar ve temizlesinler. Bu çalışmalarımızı titizlikle yapıyoruz. Bununla alakalı kimsenin gözünün yaşına bakmayız" ifadelerini kullandı.

Bu konuya hassasiyetlerinin 15 Temmuz'dan sonra değil, 17-25 Aralık'tan sonra başladığını da ifade eden Genç, şunları söyledi: "Bütün belediye başkanı arkadaşlarımıza, kurumlardaki amirlere diyorum ki, herkes titizlikle kendi kurumundaki çalışanları tespit etmeli, ilgili birimlere bildirmelidir. Eğer bunların suçu yoksa zaten hukukun önünde aklanacaklardır, görevlerine iade edileceklerdir. Bunu yapmak zorundayız. Bu milletimize karşı, şehitlerimize ve gazilerimize karşı borcumuzdur. Hiç kimse kimseyi koruma altına, muhafazası altına almasın. Ne milletimiz ne biz buna asla müsaade etmeyiz. Siyaset, iş dünyası ve bürokrasinin içinde bu alçaklara el tutanlar, işbirliği yapanları muhakkak hukukun önüne çıkaracağız. Bunda kararlıyız. Bunu yapmak zorundayız."

Genç: “Herkes kurumunu FETÖ’den temizlesin”

Genç: “Herkes kurumunu FETÖ’den temizlesin”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim