• BIST 9530.47
  • Altın 2479.488
  • Dolar 32.4228
  • Euro 34.7158
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Genç Girişimcilerin Hedefi Afrika Ülkeleri

Genç Girişimcilerin Hedefi Afrika Ülkeleri
İstanbul Genç Girişimciler Kurulu (İGGK) ev sahipliğinde MÜSİAD ve Tüm Afrika Dostları Derneği (TADD) ortaklığında Afrika Kıtası'ndaki ülkelere yönelik...

İstanbul Genç Girişimciler Kurulu (İGGK) ev sahipliğinde MÜSİAD ve Tüm Afrika Dostları Derneği (TADD) ortaklığında Afrika Kıtası'ndaki ülkelere yönelik yapılabilecek yatırımlar değerlendirildi.

Afrika'nın ekonomi-politiği konusunun ele alındığı "Bizi Bekleyen Kıta Afrika" konulu konferansta konuşan İGGK İcra Komitesi Başkanı Abdulsamet Temel, Afrika'nın, Avrupa'ya alternatif olduğunu ifade etti. Afrika Kıtası'nın 50'den fazla ülkeye ve yaklaşık bir buçuk milyar nüfusa sahip olduğunu hatırlatan İGGK İcra Komitesi Başkanı Abdulsamet Temel, şu açıklamalarda bulundu:

"TOBB Genç Girişimciler Kurulu olarak gençlerimize hedef belirlemek amaçlarımızdan biridir. Bizde gençlerimize Afrika Kıtası'ndaki ülkeleri hedef koyduk. Çünkü Afrika son 10 yıldır hem ticari hem de diplomatik ilişkilerimizin geliştiği bir coğrafya. Afrika Kıtası'nda 54 ülke var ve yaklaşık 1.2 milyar nüfusa sahip. Bu nüfusun 1.6 milyara çıkması öngörülüyor. Bu potansiyeli gençlerimizin önüne koymak istedik."

"HER ALANDA İŞLETMEYE İHTİYAÇ VAR"

Afrika Kıtası'nda üretim yapacak girişimcilere ihtiyaç olduğunu da ifade eden Temel, "Afrika ülkelerinin kendi içerisindeki ticaret hacmi yüzde 12. Yani geri kalan bütün ihtiyaçlar dünyadaki farklı ülkelerden karşılanıyor. Burada en küçük üretim yapacak işletmelere dahi ihtiyaç duyulmaktadır. Bu açıdan üretim alanında farklı potansiyellere sahip."

"AVRUPA'NIN TİCARİ ALTERNATİFİ AFRİKA"

Afrika Kıtası'nın, ticari alanda Avrupa'ya alternatif olduğunu da söyleyen Temel, "Avrupa'daki nüfusun yaşlanma oranı günden güne artıyor. Afrika ise nüfusu gelişen ikinci coğrafya. Doğal kaynaklarıyla dünyaya yeter durumda. Dolayısıyla Afrika'da, Türkiye'nin yatırım yapacağı çok alan var" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından "Bizi Bekleyen Kıta Afrika" konulu konferansta Prof. Dr. Ahmet Kavas ve Ekonomi Bakanlığı Afrika Daire Başkanı Ergüç Ülker, MÜSİAD Afrika Direktörü Mahmut Yüksel Süne, Tüm Afrika'nın Dostları Derneği Başkanı Dr.Bilgehan Güntekin sunumlarını gerçekleştirdi.

Genç Girişimcilerin Hedefi Afrika Ülkeleri

Genç Girişimcilerin Hedefi Afrika Ülkeleri

Genç Girişimcilerin Hedefi Afrika Ülkeleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim