• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Genç Girişimcilere 50 Bin TL Devletten, 25 Bin TL Üniversiteden

Genç Girişimcilere 50 Bin TL Devletten, 25 Bin TL Üniversiteden
Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, 64. Hükümet'in Eylem Planı'nda yer alan ilk işini kuracak gençlere verilen devlet desteğini...

Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, 64. Hükümet'in Eylem Planı'nda yer alan ilk işini kuracak gençlere verilen devlet desteğini önemsediklerini belirterek, "2023 hedefleri için üniversitelere düşen sorumlulukların farkındayız. Bu nedenle öğrencilerimize 50 bin TL'lik devlet desteğine ek olarak 25 bin TL vereceğiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 64. Hükümet Eylem Planı kapsamında genç girişimcilere 50 bin lira hibe verileceği yönündeki açıklamasına bir destek de Nişantaşı Üniversitesi'nden geldi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olan 2023 yılı hedefleri kapsamında üniversitelere önemli görevler düştüğünü belirten Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, kendi öğrencilerine 50 bin TL'lik devlet desteğine ek olarak 25 bin TL vereceklerini açıkladı. Öğrencilere, öğrenim süreleri boyunca "Girişimcilik Sertifikası" almalarını sağlayacak eğitimler vereceklerini belirten Levent Uysal, "YÖK, üniversitelerin önceliklerini belirlemelerini, belli konulara odaklanmalarını, bulundukları bölgeye fayda sağlamalarını, bir diğer ifade ile 3. nesil üniversite vasfı kazanmalarını istiyor. Biz de 3. nesil bir üniversite olmak için geçen sene kamuoyuyla paylaştığımız bir manifesto çerçevesinde ilerliyoruz. Bilginin sadece üniversitenin içinde kaldığı bir yapıdan, dışarıya yansıtıldığı bir yapıya geçmek istiyoruz. 3. nesil üniversite olmak için de girişimci olmak ve girişimcileri desteklemek gerekiyor. Biz de bu nedenle Nişantaşı Üniversitesi olarak faaliyetlerimizi yoğun şekilde sürdürüyoruz. Nişantaşı Üniversitesi AR-GE, Kariyer ve Sektör İlişkileri Direktörlüğü bu çalışmalarımızı koordine ediyor. Direktörlüğümüzün altında; Kariyer Atölyesi, Nişantaşı Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve AR-GE ve Proje Yönetim Ofisi olmak üzere 3 ana merkez var. 64. Hükümetin eylem planı ile gençlerdeki girişimcilik ve yenilikçilik ruhunun ekonomiye kazandırılması için bir hamle yapıldı. KOSGEB'in Girişimcilik Sertifikası'na sahip gençler, projelerinin kabul görmesi durumunda 50 bin TL hibe alacaklar. Biz de öğrencilerimizi bu çerçevede destekliyoruz, onlara mentoring yapacak yapılar oluşturuyoruz. İş kurmak isteyenlere devletin vereceği 50 bin TL hibeye ek 25 bin TL de biz veriyoruz. Çünkü biz Türkiye'ye ve Türk gençliğine güveniyoruz" diye konuştu.

"2023 HEDEFLERİ İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ"

Eylem Planı'ndaki yaklaşımın Türkiye'nin 2023 hedeflerine varmasıyla ilgili son derece önemli olduğunu söyleyen Levent Uysal, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olması hedefleyen Türkiye'nin en büyük şansı genç ve üretken nüfusu. Bu nedenle gençlerimize destek olmak gerekiyor. Zaten Eylem Planı'ndaki yaklaşım, Türkiye'nin 2023 hedeflerine varmasıyla ilgili gençlere destek verilmesi açısından son derece zengin. Biz de üniversitemizde kendi öğrencilerimize destek verebilmek adına bir karar aldık. Rektörlük'e bağlı Sektörel Gelişim Bölümümüz, lisans ve önlisans bölümlerinin müfredatlarında olan girişimcilik derslerini yürütüyor. Gençlerimiz bu dersleri alarak hem girişimcilik dersleriyle ilgili en güncel bilgilere sahip oluyor hem de devlet desteğine başvurabilecek eğitim şartını yerine getiriyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim