• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Genç: “Eğitimde Medeniyet Kodlarımıza Dönmek Zorundayız”

Genç: “Eğitimde Medeniyet Kodlarımıza Dönmek Zorundayız”
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Milli ve manevi ruhla tüm eğitim sistemi kuşatılırsa eminim ki 2023'ün manevi temelleri sağlam atılacaktır. Eğitimde...

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Milli ve manevi ruhla tüm eğitim sistemi kuşatılırsa eminim ki 2023'ün manevi temelleri sağlam atılacaktır. Eğitimde mutlaka medeniyet kodlarımıza dönmek zorundayız" dedi.

Düzenlenen söyleşilerde öğrencilerle buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yıllar önce mezun olduğu İlkadım Anadolu İmam-Hatip Lisesi ile Belediyeevleri İmam-Hatip Ortaokulu'nda söyleşiye katıldı. İlk olarak eğitim gördüğü İlkadım Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde düzenlenen ve Okul Müdürü Şükrü Dizek ile öğretmenlerin de bulunduğu söyleşide öğrencilerle bir araya gelen Başkan Genç, önemli mesajlar verirken, yıllar önce mezun olduğu okula bir Belediye Başkanı olarak dönmenin kendisi için özel ve bir o kadar da anlamlı olduğunu söyledi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ EN GÜZEL ÖRNEK"

Hayalini gerçekleştirmiş bir İmam Hatip mezunu olduğunu belirten Genç, "Benim İmam Hatip yıllığımda, siyasetçi olmak istediğim yazılıydı. İmam Hatipli bir gence, "senden bir şey olamaz" diyenlere, en güzel cevabı bir imam hatipli olarak, zaten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan veriyor. Bugün Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ve daha pek çok üst düzey yönetici İmam Hatiplidir. Milli ve manevi ruhla tüm eğitim sistemi kuşatılırsa eminim ki 2023'ün manevi temelleri sağlam atılacaktır. Eğitimde mutlaka medeniyet kodlarımıza dönmek zorundayız" dedi.

"TARİHİ DOĞRU OKUMAK ZORUNDAYIZ"

İmam-hatiplilerin yıllarca katsayı problemi ile karşı karşıya bırakıldığına işaret eden Genç, "Dünya ülkesi ve medeniyetler beşiği gibi ülkemize çizdiğimiz gelecek vizyonunda iyi bir eğitim tüm gençlerimizin hakkıdır. Siz tek bir İmam Hatip Lisesi öğrencisinin başkaldırdığını, ayaklandığını, olay çıkardığını, molotof attığını, arabaların üzerine benzin dökerek yaktığını, market soyduğunu gördünüz mü? İmam-hatipli olmak örnek, çalışkan ve başarılı olmaktır. Tarihi doğru okumak zorundayız. Yakın tarihin en büyük felaketi Suriye'de yaşanıyor. Bugün bu hakikatleri görmek için tarihi görmek ve İslam dünyasının nasıl parçalandığını, nasıl oyunlar kurgulandığını yeniden okumak lazım" diye konuştu.

"GENÇLER SANAL ALEMDE TAKILI KALMAMALIDIR"

Bugün gençlerin 4'te 3'ünün internet kullandığına da vurgu yapan Başkan Genç, "Sanal alemi aşarak, doğal dünyanızda mücadele veren bir nesil olmalısınız. Tıpkı medeniyetimizin geçmişte dünyaya öncü olduğu gibi bugün de 3. bin yılın başında ülkemizi yeniden dünyanın öncüsü yapmamız için gençlerimize ihtiyacımız var. Bu nedenle milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, donanımlı bir gençliğe ihtiyacımız var. Burada da en büyük görev siz gençlerimize düşmektedir" şeklinde konuştu.

Başkan Genç, Belediyeevleri İmam-Hatip Ortaokulu'nda da yaptığı söyleşide de, öğrencilerle sohbet etti, soruları yanıtladı. Başkan Genç, Okul Müdürü Kadir Acar'ın da yer aldığı söyleşinin ardından öğrencilere Mavi Marmara kumbarası hediye etti.

Genç: “Eğitimde Medeniyet Kodlarımıza Dönmek Zorundayız”

Genç: “Eğitimde Medeniyet Kodlarımıza Dönmek Zorundayız”

Genç: “Eğitimde Medeniyet Kodlarımıza Dönmek Zorundayız”

Genç: “Eğitimde Medeniyet Kodlarımıza Dönmek Zorundayız”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim