• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Genç Çiftler Manisa’da Evlilik Öncesi Eğitimden Geçti

Genç Çiftler Manisa’da Evlilik Öncesi Eğitimden Geçti
Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü tarafından Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında evlenecek olan çiftler için "Evlilik Öncesi Eğitim Programı"...

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü tarafından Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında evlenecek olan çiftler için "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğüne bağlı Yunusemre Sosyal Hizmet Merkezi toplantı salonunda Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesine Nisan, Mayıs, ve Haziran aylarında evlenmek üzere başvuruda bulunan çiftlere yönelik "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" gerçekleştirildi. Eğitim programına yaklaşık 15 çift katılım gösterdi. Gerçekleşen eğitime 15 çift katılım gösterirken Manisa İl Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan da eğitimin amacına uygun olarak konuşma yaptı. Ailelerin toplumun temelini oluşturduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, "Ailelerin temelini ne kadar sağlam oluşturursak toplumda o derece sağlıklı ve sağlam olur. İl Müdürlüğümüz tarafından verilen eğitimin amacı; evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak üzere bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmalarıdır. Evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrenmeleri konusunda rehberlik yapılarak çiftlere evliliğe "iyi bir başlangıç yapabilme" fırsatı vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

"ÇİFTLER SORUNLARINI KONUŞARAK ÇÖZMELİ"

Bu tür eğitim programlarının devam edeceğini de belirten Manisa İl Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ ise, ailede meydan gelecek sorunların toplumda da sorun olarak ortaya çıktığını buradan çıkan sorunların kolay kolay çözülemediğini dolayısıyla ailenin güçlendirilmesi gerektiğini ve biz olma duygusunun aileye verilmesi gerektiğini vurguladı. Tuğ, eşlerin sorunlarının birbirleriyle konuşarak sorunlarını çözebileceklerini ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan'ın ve Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ'un konuşmasının ardından gerçekleşen eğitimde Sosyal Hizmet Uzmanı Melek Arslan "Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri" konusunda, Avukat Şafak Tarhan tarafından "Aile Hukuku" konusunda, Halk Sağlığı Hekimi Dr. Şaylan Pesen Vural tarafından ise "Evlilik ve Sağlık" konusunda sunum gerçekleştirildi.

Genç çiftlerin çok faydalı bulduklarını ifade ettikleri eğitim sonunda programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve katılım sağlayan genç adaylara eğitim dökümanı ve sertifikalar verildi.

Genç Çiftler Manisa’da Evlilik Öncesi Eğitimden Geçti

Genç Çiftler Manisa’da Evlilik Öncesi Eğitimden Geçti

Genç Çiftler Manisa’da Evlilik Öncesi Eğitimden Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim