• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Genç Çiftin Ölümüne Sebep Olan Sürücüye 12.5 Yıl Hapis

Genç Çiftin Ölümüne Sebep Olan Sürücüye 12.5 Yıl Hapis
Bursa'da geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Bursa-İzmir Karayolu Çevre Yolu Batı Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazasında 2 TIR'ın arasında ezilen otomobilde...

Bursa'da geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Bursa-İzmir Karayolu Çevre Yolu Batı Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazasında 2 TIR'ın arasında ezilen otomobilde hayatlarını kaybeden Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) araştırma görevlisi olan Mustafa Alpaslan ve 6.5 aylık hamile olan eşi Zişan Güner Alpaslan'ın ölümüne neden olan TIR şoförü Aytekin Özdemir (39), 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaza, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Bursa-İzmir Karayolu Çevre Yolu Batı Kavşağı'nda meydana geldi. Yolcu indirdikten sonra kontrolsüz hareket eden yolcu otobüsünü fark eden Yılmaz Güney yönetimindeki TIR, fren yaparak durdu. Bu sırada arkadan gelen Mustafa Alpaslan yönetimindeki otomobil önünde duran TIR'a çarptı. Aytekin Özdemir yönetimindeki TIR da araca çarptı. Zincirleme trafik kazasında iki TIR'ın arasında kalan otomobildeki 27 yaşındaki Mustafa Alpaslan ve eşi 29 yaşındaki Zişan Alpaslan hayatını kaybetti. Olaydan sonra gözaltına alınan sürüce Aytekin Özdemir tutuklandı. Diğer sürücüler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, hakkında "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan dava açılan Aytekin Özdemir'in yargılaması sırasında duruşmaya katılan Zişan Güner Aplarslan'ın ablası Nesrin Yayla'nın ağlayarak verdiği ifadede, "Bu kazada kız kardeşim Zişan ile eniştemi kaybettik. Sanıktan şikayetçiyim. Hakim bey, ben 20 yıllık evliyim. Çocuğum olmadı. Kız kardeşim hamile idi. Doğacak bebek ailemizin tek torunu olacaktı. Bu haktan mahrum kaldık. Sanıktan davacıyım" sözleri mahkemede duygu dolu anların yaşanmasına neden olmuştu.

Aytekin Özdemir'in karar aşamasına gelen yargılaması devam edildi. Daha önce mahkemede verdiği ifadede, "Böyle bir kazanın yaşanmasını istemezdim. Olay günü kendime ait yüklü kamyonumla Bursa istikametine seyir halindeydim. Trafik normal şekilde akıyordu. Minteks önünde bir otobüs aniden yola çıkınca trafik birden yavaşladı. Önümdeki arabanın fren lambalarını gördüm. Fren yaptım ama duramadım. Ben çarpınca çarptığım araç da önündeki kamyona çarparak aramızda kaldı. Çok üzgünüm" diyen Özdemir, çıktığı son duruşmada pişmanlık duygularını bir kez daha dile getirdi. Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Özdemir'e önce 15 yıl hapis cezası verdi. Hafifletici nedenleri dikkate alan mahkeme bu cezayı 12.5 yıla düşürdü.

Genç Çiftin Ölümüne Sebep Olan Sürücüye 12.5 Yıl Hapis

Genç Çiftin Ölümüne Sebep Olan Sürücüye 12.5 Yıl Hapis

Genç Çiftin Ölümüne Sebep Olan Sürücüye 12.5 Yıl Hapis

Genç Çiftin Ölümüne Sebep Olan Sürücüye 12.5 Yıl Hapis

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim