• BIST 9530.47
  • Altın 2484.461
  • Dolar 32.5066
  • Euro 34.8549
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Genç çiftçilere proje desteği

Genç çiftçilere proje desteği
Kars'ın Kağızman ilçesinde Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü, genç çiftçi projelerinin desteklenmesine...

Kars'ın Kağızman ilçesinde Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü, genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kağızman Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleşen toplantıya katılan Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projeleri destekleyeceklerini belirtti.

Projenin, 81 ildeki nüfusu 20 binden az olan yerleşim alanlarını kapsayacağını anlatan Düzgün, şunları kaydetti: "Proje bütçesi katma değer vergisi (KDV) hariç tutularak hazırlanacaktır. Hibe ödemesi yapılabilmesi için hibe sözleşmesinin imzalanması ve proje yatırımının tamamlanması gerekecektir. Yapılacak ödemeler için gerekli kaynak, merkezi yönetim bütçe kanunu ile tahsis edilen ödenekten karşılanacak ve Ziraat Bankası aracılığıyla ödenecektir. Proje başvuruları, ilgili yıl bakanlık bütçesinde yer alan ödenek çerçevesinde değerlendirilip, belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde projesi kabul edilen genç çiftçilere ön ödeme yapılabilecektir."

BAŞVURU SÜRESİ 30 GÜN

Başvuru yapan genç çiftçilerden istenecek belgelerin ilgili mevzuat kapsamında Bakanlık tarafından hazırlanan uygulama rehberinde belirtildiğini söyleyen Düzgün, başvuru süresinin 30 gün olduğunu ve projelerin oluşturulan Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.

Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün ile Şube Müdürü Ayhan Erginbay'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldığı toplantıda, proje desteğinin tanıtımına ilişkin sinevizyon gösterimi ile karşılıklı görüş ve öneriler alındı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim