• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

Genç Çiftçilere Hibe Desteği

Genç Çiftçilere Hibe Desteği
Bitlis'in Ahlat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerine 30 bin liraya kadar hibe...

Bitlis'in Ahlat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerine 30 bin liraya kadar hibe desteği verileceğini bildirdi.

Genç Çiftçilere Hibe Desteği konusunda açıklamada bulunan Müdür Keskin, kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve son başvuru tarihinin 12 Mayıs 2016 olduğunu bildirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kanalı ile yaptığı açıklamayı hatırlatan Keskin, "Genç çiftçilerimiz Bakanlığımız il ve ilçe müdürlüklerine hiçbir masraf yapmadan başvurabilecekler. Başvurular, gencciftci.tarim.gov.tr adresinden yapılıyor. Proje için gerekli olan bilgiler, Bakanlığımız personelince hazırlanan program (gencciftci.tarim.gov.tr) içerisinde bulunmakta olup, bir proje hazırlatılmasına gerek olmaksızın, bu adres üzerinden başvuru yapılabilecek. Başvurular 12 Nisan 2016 tarihinden itibaren, bu yazılım programı üzerinden alınmaya başlanacak. Piyasada proje hazırlatılmasına gerek yok. Dosya hazırlama ve proje hazırlama ücretleriyle ilgili kamuoyunda dolaşan söylentilere inanılmaması gerekiyor. Bu proje kapsamında genç çiftçilerden, ne dosya parası, ne de bir proje hazırlama ücreti alınmayacağı gibi piyasada böyle bir proje hazırlatılmasına da gerek bulunmamaktadır" dedi.

Müdür Keskin, ilçede bu hibe başvurusu ile ilgili olarak halktan bazı kişilerin dosya hazırlama ücreti, proje hazırlama ücreti adı altında 2-3 bin lira gibi ciddi meblağda para talep ettikleri duyumları aldıklarını belirterek, "Değerli genç çiftçi kardeşim, lütfen bu şekilde sizden para talep edenlere itibar etmeyiniz. Yapmanız gereken basit birkaç işlem ve evrak hazırlamaktır. Konu ile ilgili detaylı bilgi için ilçe müdürlüğümüze geliniz. Piyasada sizden bu şekilde proje hazırlama ücreti adı altında para talebinde bulunanlara itibar etmeyiniz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim