• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Genç Çiftçilere Hibe Desteği

Genç Çiftçilere Hibe Desteği
Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği verileceğini...

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği verileceğini söyledi.

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin uygulama tebliği ve rehberin yayımlandığını belirterek, genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği verileceğini söyledi. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin uygulama tebliği ve rehberin yayımlandığını ve müracaatların başladığını hatırlatan Çolakoğlu, "Bu uygulama tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlıyor. Tebliğin, kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsıyor. Başvuruların kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler tarafından yapılabilecek" dedi.

Genç çiftçilere hibe desteği uygulamasına hangi projelerin kabul edileceği ile ilgili detaylı açıklama yapan Çolakoğlu, "Başvuruda bulunmak isteyen genç çiftçilerin kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine bizzat yapması gerekiyor. Tebliğ kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböcekçiliği, meyvecilik, fide, fidan ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeleri, coğrafi işareti olan gıdaların üretimi konularındaki projeler için başvuruda bulunulabilecek" ifadelerini kullandı.

Başvurularla ilgili herhangi, bir ücret talep edilmeyeceğini vurgulayan Çolakoğlu, "Başvuru yapan genç çiftçilerden istenecek diğer belgeler ve tanzim edilmesi gereken formların tebliğ ve ilgili mevzuat kapsamında bakanlık tarafından hazırlanan uygulama rehberinde belirtilecek, başvuru süresi otuz gündür. Projeler vali yardımcısının başkanlığında oluşturulan genç çiftçi proje değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilecek, il-ilçe müdürlüklerine başvuru yapan çiftçilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Söz konusu hibe desteğinden yararlanmak isteyen genç çiftçiler; başvurularını 13 Nisan - 12 Mayıs 2016 tarihleri arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerine yapmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim