• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Genç Çiftçilere 30 Bin TL Proje Desteği

Genç Çiftçilere 30 Bin TL Proje Desteği
Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi çerçevesinde 30 bin TL'ye kadar hibe desteği yapılacağı bildirildi.

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi çerçevesinde 30 bin TL'ye kadar hibe desteği yapılacağı bildirildi.

Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin TL'ye kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsayan tebliğ resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

"18-40 YAŞ ARASI ÇİFTÇİLER BAŞVURUDA BULUNABİLECEK"

Başvuruların kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler tarafından yapılabileceğini kaydeden Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, başvuruların genç çiftçilerin kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu il/ilçe müdürlüklerine bizzat yapılması şartı bulunduğunu belirtti.

Genç çiftçilerin bitkisel ve hayvansal üretim ile ilgili proje başvurusunda bulunabileceğine işaret eden Dallı şöyle devam etti: "Tebliğ kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböcekçiliği, meyvecilik, fide, fidan ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı yetiştiriciliği konularındaki projeler için başvuruda bulunulabilecek."

"COĞRAFİ İŞARETLİ GIDALARIN ÜRETİMİ DESTEKLENECEK"

Yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelerin de destekleme kapsamında olduğuna dikkat çeken Dallı, "Bu tebliğ ile coğrafi işareti olan gıdaların üretimi de desteklenecek. Üreticilerimiz yerli gen kaynakları kullanılarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeler için de başvuru yapabilirler" dedi.

İl Müdürü Dallı, projelerin vali yardımcısının başkanlığında oluşturulan Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

SON BAŞVURU 4 MAYIS 2016

Başvurular genç çiftçiler tarafından projeyi uygulayacağı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerine 12 Nisan 2016 tarihinden itibaren yapılabilecek olup, başvurular 4 Mayıs 2016 tarihinde sona erecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim