• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Toplantısı

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Toplantısı
Kırklareli'nde, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi ile ilgili üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kırklareli'nde, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi ile ilgili üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kırklareli Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Burak Akbayrak, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Tarımsal Üretici ve Yetiştirici Birlik Başkanları, ilgili sektör temsilcileri, teknik elemanlar, muhtarlar ve genç çiftçiler katıldı.

Yaklaşık 400 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla bakanlığın böyle bir projeye başlattığını söyledi. Dr. Keçeci, söz konusu projenin büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projelerini, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projelerini, kanatlı ve ipekböceği yetiştiriciliği projelerini, bitkisel üretime yönelik olarak kapama meyve bahçesi tesisi projelerini, fide, fidan, iç ve dış mekân süs bitkisi yetiştiriciliği projelerini, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği projelerini, kültür mantarı üretimi projelerini, yöresel ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik olarak, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi konulu projeleri, coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeleri, coğrafi işareti olan gıdaların üretimi konulu projelerini kapsadığını ifade etti.

Keçeci ayrıca, projeden faydalanmak isteyenlerin tebliğin yayımlandığı tarih itibarıyla 18 yaşından gün almış, 41 yaşından gün almamış olmasının, okur-yazar olmasının, başvuru tarihi itibarıyla ücretli çalışıyor olmaması, başvuru tarihi itibarıyla örgün eğitime devam ediyor olmaması, başvuru tarihi itibarıyla KDV, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmaması ve aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmış olmaması gerektiğini söyledi.

Ön başvuruların internet üzerinden yapılıp il ve ilçe müdürlüklerine bizzat yapılacak başvurularla kesinlik kazanacağını bildiren Keçeci, başvuruların 12 Mayıs 2016 tarihinde sona ereceğini, il ve ilçe müdürlükleri olarak tüm hazırlıkların yapıldığını vurguladı.

Açılış konuşması ardından katılımcılara projenin il koordinatörü Ziraat Mühendisi Ersin Gökten tarafından bir sunum yapıldı. Tüm detayların anlatıldığı sunumdan sonra katılımcıların soruları, Genç Çiftçi İl Proje Yürütme Birimi görevlileri Şube Müdürü Burak Akbayrak, Veteriner Hekim Erol Eser, Teknisyen Engin Karagöz tarafından cevaplamasının ardından toplantı sona erdi.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi ile ilgili olarak ayrıntılı bilginin Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl ve İlçe Müdürlüklerinde oluşturulan Genç Çiftçi İl/İlçe Proje Yürütme Birimi'nden alınabileceği kaydedildi.

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Toplantısı

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Toplantısı

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim