• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Genç Çevreciler Ödüllerini Aldı

Genç Çevreciler Ödüllerini Aldı
Doğa Koruma Derneğinin düzenlediği "Çevre Ve Doğa" temalı liseler arası öykü yarışmasına katılan öğrenciler ödüllerini aldı.

Doğa Koruma Derneğinin düzenlediği "Çevre Ve Doğa" temalı liseler arası öykü yarışmasına katılan öğrenciler ödüllerini aldı.

Doğa Koruma Derneğinin 2016 yılına yönelik etkinlikler kapsamında, liseler arası düzenlenen "Çevre Ve Doğa" temalı öykü yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu. Ödül töreni şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ödül töreninde bir konuşma yapan Doğa Koruma Derneği Başkanı Sinan Tütüncüler öykü yarışmasını düzenlemekteki itici gücün gençleri çevreye sadece bir etiket, kimlik algılamamasını sağlayıp ürettikleri zihinlerinde vakit harcadıkları bir sürece yöneltmek olduğunu söyledi.

Doğa Koruma Derneği Başkanı Sinan Tütüncüler, "Öykü bu anlamda bizim açımızdan ciddi bir zaman artıracak, emek harcatacak ve çevreciliği daha derinden algılamalarını sağlayacak bir etkinlik olarak düşündük" dedi. Gaziantep'te araştırma gerçekleştirdiklerini belirten Tütüncüler, "Gaziantep'te yaklaşık 180 lisenin ve 120 bin öğrencinin olduğunu fark ettik. 120 bin öğrenci çok ciddi bir rakam. Avrupa'daki bir çok şehrin nüfusu. Bizler tabi liseli öğrenciler lise süreçlerinin çoğuna sınav odaklı yaklaşıyorlar. Ama bizler ağırlıklı olarak gençlerin hayata atılmadan önceki son nokta bizim onlara tavsiye verebileceğimiz kulaklarına son nasihatleri fısıldayacağımız alan olarak bir yaşam dönemi olarak algıladık ve öykü yarışmasının böylesine eğitici bir sürecin parçası olabileceğine inandık. Bu nedenle bu yönde bir çalışma başlattık" şeklinde konuştu.

Öykü yarışmasında il milli eğitim müdürlüğünün büyük katkıları olduğunu vurgulayan Tütüncüler, "Buradan onlara çok teşekkürlerimi sunuyorum. Afişlerin tüm liselere dağıtılmasında ciddi destek verdiler. Bizlerde yaklaşık 40 okula doğrudan ulaşmaya çalıştık. 3 okulda seminer düzenledik. 10 üzerinde okula seminer teklifinde bulunduk. Öykü yarışması sürecini, seminerlerle destekleyen çevre bilincine yönelik eğitimleri de kapsayan hatta gerekirse öykü kurgusu yönünde öğrencilere bir takım ipuçları da vereceğimiz bir seminerler dizi olarak değerlendirdik. Ve son derece bizim açımızdan verimli bir süreç oldu" diye konuştu.

Doğa Koruma Derneği Başkanı Sinan Tütüncüler'in ardından Doğa ve Çevre temalı öykü yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Hatice Lütfü Akcan Anadolu Lisesi öğrencisi Nursen Aykanat "Çınar" öyküsüyle Gaziantep birincisi, Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Nesiybe Bol "Özsuya Hasret" öyküsüyle Gaziantep ikincisi ve Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi Öğrencisi Helin Aydın "Ağaçta Bir Bülbül" adlı öyküsüyle Gaziantep üçüncüsü oldu. yarışmada dereceye giren öğrencilere para ödülünün yanı sıra plaket verildi.

Genç Çevreciler Ödüllerini Aldı

Genç Çevreciler Ödüllerini Aldı

Genç Çevreciler Ödüllerini Aldı

Genç Çevreciler Ödüllerini Aldı

Genç Çevreciler Ödüllerini Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim