• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Genç beyinlerden İHA projesi

Genç beyinlerden İHA projesi
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde eğitim veren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, eğitimdeki başarılarının yanı sıra öğrencilerinin yaptığı çalışmalarla...

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde eğitim veren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, eğitimdeki başarılarının yanı sıra öğrencilerinin yaptığı çalışmalarla da dikkat çekiyor. İnsansız Hava Aracı (İHA), drone ve mini F-22 uçağı başta olmak üzere pek çok projeyi ortaya çıkaran gençler şimdi bu çalışmalarını daha da geliştirmek istiyor.

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencileri insansız hava aracı projelerini hayata geçirdi. Sadece İHA ile yetinmeyen genç beyinler, fizik öğretmen Selçuk Özel rehberliğinde yeni projeler üretmeye devam ediyor.

HFZ Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Selçuk Özel, öğrencilerin bu projeler ile hayata bakış açılarının da değişeceğini kaydetti. Özel, projelerde yer alan öğrencilerin hayatta karşılaşacakları her soruna proje mantığı ile yaklaşmayı ve sonuçlandırmayı öğrenmiş olacaklarını söyledi. Özel, "Proje araştırması sadece bir uygulama değil, kendi kendini doğrulayan ve heyecan verici bir faaliyettir. Öğrencilerde olmayan veya az olan kişisel önem duygusunu da geliştirir. Bu tür çalışmalar samimi bir şekilde yapıldığı zaman öğrenciler genellikle proje çalışmasına kendilerini kapatırlar ve çalışmanın zevkini tadarlar. Cevabın bulunması, sonucun öğrenilmesi insanı heyecanlandıran haz duymasını sağlayan önemli bir keşif anı olabilir" dedi.

"Projeler hayata geçirildi"

Akıllı Lamba, Dört Teker, Otomatik Sulama Projesi, Sonar, Lazer Alarm Sistemi, Drone, Boy Ölçer, Kablosuz Elektrik Deneyi, FM Verici gibi projelerin hayata geçirilmesinin ardından okulda yapılan mini sergide tanıtılan İHA ile mini F-22 uçağı öğrenciler tarafından havalandırıldı. Saatte 50 kilometreye kadar hız yapabilen F-22 uçağı ile insansız hava aracı büyük ilgi gördü.

Okul bahçesinde yapılan gösterilerin ardından Okul Müdürü Ahmet Üzgün, projede emeği geçen öğrencilerini ve fizik öğretmeni Selçuk Özel'i tebrik etti. Projelerin daha da geliştirilmesi adına her türlü desteği sağlayacaklarını da kaydeden Üzgün, gelecek nesillerin bu denli önemli projelere imza atmalarının gurur verici olduğunu söyledi.

Genç beyinlerden İHA projesi

Genç beyinlerden İHA projesi

Genç beyinlerden İHA projesi

Genç beyinlerden İHA projesi

Genç beyinlerden İHA projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim