• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Genç: Ben onu Recep kabul ediyorum

Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahele ederek olay çıkartan Kamer Genç, kendisine tuzak kurulduğunu savundu.

Suç duyurusu ile kendisinin hedef gösterildiğini savunan Genç, hesabını Erdoğan'dan hem de bu tuzağı kuranlardan soracağını iddia etti.

Eleştirilerin odağındaki isim CHP'li "Kamer Genç, Ben onu Başbakan kabul etmiyorum, ben onu Recep kabul ediyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte ABD'ye giden CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HESABINI SORACAĞIM

JAPONYA milli gününde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a karşı tutumu gerekçesiyle hakkında suç duyurusu yapılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, “ Ben sadece Emine Erdoğan’a "hangi sıfatla konuşuyorsunuz" dedim. Recep Tayyip Erdoğan bunu söyledim diye hakkımda suç duyurusunda bulunuyor. Sonrada insanlara ‘Kamer Genç Emine Erdoğan’a sövdü diyor. Ben bunun hesabını hem Tayyip’ten hem de bana bu tuzağı kuranlardan soracağım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte ABD’ye giden CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’la arasında geçen diyalogla ilgili soru sorulması üzerine Genç, “Benim oradaki konuşmamda sövme var mı yok. Tayyip Erdoğan kendi avukatlarına talimat veriyor. Sonra ‘Kamer Genç benim hanıma sövdü’ diye dava açtırıyor. Maksat kendi yandaşları bana saldırsınlar linç etsinler” diye konuştu.

BEN ONU BAŞBAKAN OLARAK DEĞİL RECEP OLARAK KABUL EDİYORUM

Kamer Genç’in açıklama yaptığı sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın makam aracının geçmesi hatırlatılması üzerine Genç, “Gitsin banane. Ben onu başbakan olarak kabul etmiyorum Recep olarak kabul ediyorum. Çünkü o Türkiye Cumhuriyeti başbakanlığı yapacak davranışlar sergilemedi ve göstermedi. Şimdi beni hedef gösteriyor. Ben orada sadece orada hangi sıfatla konuşuyorsunuz dedim. Ben bunun hesabını Tayyip’ten ve bana bu tuzağı kuranlardan soracağım” dedi.

BU OLAYLAR KRALLIK DÖNEMLERİNDE VARDI

Bir gazetecinin, “Siz engellemeselerdi tam olarak ne yapacaktınız’ sorusunu üzerine Genç konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kimse beni engellemedi. Hepsini istismar ediyor.Emine hanım konuşurken ben seyrettim. Ben Emine hanım’ın üzerine yürümedim sadece "hangi sıfatla konuşuyorsun" dedim. Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etme yetkisi bulunmayan bir kişinin orada konuşması hukuksuzluk ve saygısızlıktır. Ben sadece bu saygısızlığı durdurmak istedim. Tayyip Erdoğan’la, Abdullah Gül’le ve AKP iktidarıyla söylediğim binlerce yolsuzlukla ilgili bir tane sözümü söylemiyorsunuz, ben orada Emine Erdoğan konuşurken hangi sıfatla konuşuyorsunuz dediğim diye kıyameti kopartıyorsunuz. Bu devlette hepimiz yaşıyoruz. Bakın bu tür olaylar saltanatlıkta ve krallıkta bu var. Kral gitmediği yere karısını gönderirken kendi adına konuşur. Ama Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Dolayısıyla kendi karısını gönderip oraya konuşturamaz. Resmi toplantılarda hiçbir cumhurbaşkanı hiçbir başbakan veya bakanın karısı T.C devletini temsil edemez artık bunu anlayın.’

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim