• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Genç Bank Projesi Tepebaşı İle Eskişehir’de

Genç Bank Projesi Tepebaşı İle Eskişehir’de
Eskişehir'de gençlerin dünyaya açılan kapısı olan Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri topluma katkı sağlayan projelere de Genç Bank ile ev sahipliği...

Eskişehir'de gençlerin dünyaya açılan kapısı olan Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri topluma katkı sağlayan projelere de Genç Bank ile ev sahipliği yapacak.

Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından koordine edecek Genç Bank projesinde, Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezi'nden Ezgi Gedik, Genç Bank Projesi'ni anlattı. Gedik, "Türkiye'de Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından koordine edilen ve 16 - 25 yaş arası gençlerin kendi yaşadıkları çevrede genç arkadaşları ile birlikte, kendi projelerini hayata geçirebilecekleri Genç Bank için tek gerekli şey 7-8 kişilik ekipler. Bu ekipler Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından eğitime tabi tutuluyor. Tepebaşı Belediyesi de 2016 yılında Genç Bank'ın temsilcisi oldu. Genç Bank projesi artık Gençlik Merkezlerimizde koordine edilecek" dedi.

Projenin işleyişi hakkında bilgi veren Çağlar Yenilmez ise, "Öncelikle projeleri değerlendirecek bir çekirdek ekip kurulması gereklidir. Eğitimler sonunda bu değerlendirme ekibi, gelecek projeleri değerlendirerek, yaşama geçmesini sağlayacak. Sizleri de bu çekirdek ekibe ya da Genç Bank'a proje sağlamaya davet ediyoruz" dedi.

Ayrıca Genç Bank, gençlerin toplumsal hayata aktif katılımını artırarak kendi yerellerindeki yaşam kalitesini yükseltmelerine destek olmak amacıyla uygulanan bir gençlik çalışması modelinin adıdır. Bu çerçevede bir gençlik grubu, gönüllü olarak bir mahalle/ilçe veya şehirdeki gençlerin ihtiyaçlarına yönelik bir hibe programı tasarlayarak, hibe programıyla ilgili duyurular yapıldıktan sonra basit bir başvuru süreci üzerinden gençlerin oluşturduğu grupların proje fikirleri finansal, içerik ve uygulama açılarından desteklenmeye başlıyor. Böylece hem gençlerin ilgili yereldeki toplumsal katılımlarını arttırmaya yönelik bir destek sağlanmış oluyor, hem de bu çalışmalarla yaşadıkları topluma olumlu katkılar yapmaları için bir imkan oluşturuluyor.

Öte yandan Genç Bank Türkiye dışında, İngiltere, Almanya, İrlanda, Bulgaristan, Romanya, Ermenistan, Hindistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Güney Afrika'da farklı kurumlar tarafından uygulanmaya devam edildiği, Genç Bank programında, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları da gençlik merkezleri ile ortak çalıştığı belirtildi.

Genç Bank Projesi Tepebaşı İle Eskişehir’de

Genç Bank Projesi Tepebaşı İle Eskişehir’de

Genç Bank Projesi Tepebaşı İle Eskişehir’de

Genç Bank Projesi Tepebaşı İle Eskişehir’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim