• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Genç ASKON Konferanslar Dizisi Sürüyor

Genç ASKON Konferanslar Dizisi Sürüyor
Genç ASKON Malatya Şubesi tarafından genç girişimcilere ve işletme sahiplerine yönelik olarak "Dış Ticaret ve Uluslararası Ticaret Hukuku" konulu bir konferans...

Genç ASKON Malatya Şubesi tarafından genç girişimcilere ve işletme sahiplerine yönelik olarak "Dış Ticaret ve Uluslararası Ticaret Hukuku" konulu bir konferans düzenlendi.

ASKON Malatya Şubesi'nde düzenlenen konferansa çok sayıda girişimci katılırken konferans öncesi ASKON tanıtım filmi yayımlandı. Seminer ve konferansların aylık olarak devam edeceğini belirten Genç ASKON Malatya Şubesi Başkanı Levent Ruşen Doğan "Dış Ticaret denince serbest bölgeler, ihracat, gümrük hepsi bir arada düşünülmeli" diye konuştu. Malatya'nın büyük bir ihracat potansiyeline sahip olduğunu ancak serbest bölge anlamında bir eksikliğin bulunduğunu belirten Doğan, "Kayısılar özellikle bu noktada büyük sıkıntılar yaşamaktalar ve ciddi talepleri var. Gümrük ve Ticaret Bakanının aslında Malatyalı olması bizler açısından büyük bir avantaj getirmekte. Bu anlamda Sayın Bakanımız ile birlikte Malatya önemli yerlere gelecek inşallah. Yaklaşık 21 bölgede serbest bölge var 21 ayrı noktada. Bu alanda olmamamıza rağmen birçoğundan ihracat olarak çok ilerideyiz. Örneğin Rize'nin yıllık ihracat kapasitesi 197 milyon dolar bizim ise 329 milyon dolar 2015 yılı ihracat rakamımız, 2016 yılı Ocak ayı rakamlarında ise Rize'nin 5 katı ihracat yapmış durumdayız bizim 25 milyon dolarlık ihracatımıza karşı onları 5 Milyon Dolarda görüyoruz" ifadelerini kullandı. Açılış konuşmasının ardından Akademisyen-Hukukçu Kasım Uğur Karataş, akademik kariyerini anlatarak, "Dış Ticaret ve Uluslararası Ticaret Hukuku" konusunda Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne Türkiye Cumhuriyetinin dış ticaret verileri hakkında bilgiler verdi.

Genç ASKON Konferanslar Dizisi Sürüyor

Genç ASKON Konferanslar Dizisi Sürüyor

Genç ASKON Konferanslar Dizisi Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim