• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Genç aşçıya Romanya'dan 3 altın madalya

Ayvalık Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak Bölümü'nde okuyan Berk Tilki (17), Romanya'da düzenlenen yemek yarışmasında, dört kategoride üç altın madalya ve bir başarı belgesi kazandı.
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından Gençler Milli Takımı'na seçilen Tilki'ye, Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız sahip çıkarak sponsor olmuştu.
 
Berk Tilki, kendisine maddi ve manevi destek veren Oda Başkanı Yıldız'ı ziyaret etti. Berk ile gurur duyduklarını belirten Yıldız, "Berk'in genç yaşta yaptığı başarılı aşçılığını çok önemsiyoruz. Aldığı başarılarla Balıkesir'in ismini Türkiye ve dünyaya duyurdu. Balıkesir'de böyle bir değerin var olması ve böyle bir değeri bize söyleyen dostlar sayesinde değere sahip çıktık. Aşçılık mesleği, kutsal ve zor meslektir. Balıkesir'de yetişen aşçıların, bizi ve Balıkesir'i dünyada temsil etmesi gurur veriyor. Berk kardeşimiz altı ay önce bize geldiğinde heyecanı onda görmüştük ve destek olmuştuk. Bodrum ve İstanbul'da yarışmalara katıldı ve madalyalarla döndü." dedi.
 
Başarılı genç aşçının daha sonra Türkiye Lokantacılar Federasyonu tarafından İzmir'de düzenlenen yarışmada birinci olduğunu hatırlatan Hasan Yılmaz, "Romanya'daki yarışmalarda, dört kategoride üç derece çıkardı. Altın, gümüş ve bronz madalyalarla döndü. Bizim gururumuz oldu. Ustaları olarak öncelikle Balıkesir'in ve daha sonra Türk mutfağının öne çıkması için tavsiyelerde bulunuyoruz. Böyle dereceler olunca haklı gurur yaşıyoruz. Balıkesir mutfağını dünyaya duyurmak istiyoruz. Bu da genç nesillerle olacak. Bizler mutfak kültürünü ustalarımızdan buralara kadar taşıdık. Bu genç kardeşlerimiz de bizden alıp zirveye çıkaracaklar. Genç yaşta hem milli takıma seçilen hem de yarışmalarda dereceler yapan Balıkesirli kardeşimizin her zaman yanındayız." diye konuştu.
 
Yıldız'a teşekkür eden Tilki de, "Yurtdışında ülkemizi tanıtmak müthiş bir duygu. Daha önce de İstanbul'da 21 ülkenin katıldığı bir organizasyonda bulundum. Başka organizasyonlarda daha iyi başarılara imza atarak herkese, ülkeme ve Balıkesir'e mutluluklar yaşatacağım." dedi.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim