• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Genç akademisyenden gurur veren başarı

Genç akademisyenden gurur veren başarı
Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi ve doktora öğrencisi Damla Kızılay, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en...

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi ve doktora öğrencisi Damla Kızılay, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en saygın burs programı olarak kabul edilen Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursunu kazanan 13 kişiden biri olmayı başardı. Damla Kızılay, endüstri mühendisliğinde ABD'deki en başarılı üniversiteler arasında yer alan Michigan Üniversitesinde, alanında birçok ödülün sahibi olan Prof. Dr. Pascal Van Hentenryck'le çalışacak.

Lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladığı halen de doktorasına devam ettiği Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışan Damla Kızılay, 60 yıldır süren ABD'nin en saygın burs programlarından Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursunu kazandı. Türkiye'den yüzlerce başvuru arasından 13 kişiye verilen bursu kazanan Kızılay, kazananlar arasında İzmir'de üniversite eğitimi alan tek aday oldu.

Ünlü bilim adamından ders alacak

Burs kapsamında, 9 ay süreyle Michigan Üniversitesinde Prof. Dr. Pascal Van Hentenryck'le çalışacağını belirten Damla Kızılay, "Bu bursu kazanmak gurur verici. Prof. Hentenryck; bilgisayar bilimleri, yapay zeka, elektrik mühendisliği, optimizasyon, yöneylem araştırması ve lojistik gibi alanlarda çok disiplinli çalışmalar yürütüyor. Optimizasyonda bir amaç maksimum kar veya minimum maliyeti sağlayacak üretim miktarını kısıtlara bağlı olarak tespit etmek. Günümüzün bilgisayar teknolojisi kadar güncel bir kavram olan optimizasyon kavramı, çok çeşitli endüstri kesimlerinde uygulanıyor. Benim tezimde uygulamak istediğim konu, optimizasyon ve kısıt programlama modelleme yöntemi. Prof. Hentenryck, birçok kısıt programlama sisteminin kurucusu. Kurucusu olduğu sistemlerden biri de IBM'in bir ürünü olarak kullanılan OPL- optimizasyon programlama dili programı. Hocanın laboratuvarında, konteyner terminallerindeki rıhtım ve saha optimizasyonu için kısıt programlama uygulaması üzerinde çalışacağım" dedi.

İzmir'den tek kişi

Kızılay'ın doktora tez danışmanı ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Türsel Eliiyi de, "Lisans ve lisans üstü eğitimini Yaşar Üniversitesinde alan araştırma görevlimiz Damla Kızılay'ın adaylar arasında İzmir'de üniversite eğitimi alan tek kişi olması gurur verici. Aynı zamanda danışmanı olduğum doktora öğrencimin, özellikle endüstri mühendisliği alanında zirvede yer alan bir okulda, alanında birçok ödüle sahip, yaptığı çalışmalarla literatüre geçmiş bir hocanın laboratuvarına kabul edilerek katılıyor olması da mutluluk verici" diye konuştu.

Fulbright bursu nedir?

Fulbright Eğitim Komisyonu, 60 yıldır Türk ve Amerikalı öğrenci, akademisyen, öğretmen ve profesyonellere kültürel değişime katkıda bulunmak amacıyla burs sağlıyor. Bu program dahilinde Türk öğrenciler Amerika'da yüksek lisans, doktora ve doktora tezi araştırması yapmak için başvuruda bulunuyor. Bursu kazanan öğrencilere programa göre bir ya da iki yıl boyunca 50 bin dolara kadar eğitim desteği sağlanıyor.

Genç akademisyenden gurur veren başarı

Genç akademisyenden gurur veren başarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim