• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz:

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz:
Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda Gemlik Belediyesi olarak eski adliye binasını gençlik merkezi yapmak istediklerini ifade eden Gemlik Belediye...

Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda Gemlik Belediyesi olarak eski adliye binasını gençlik merkezi yapmak istediklerini ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "mal müdürlüğünün itirazına takıldık. kamu zararı olur diyorlar. Asıl gençleri kaybedersek kamu zararı olur" diye konuştu.

Gemlik Kaymakamlığı ve Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" konulu toplantı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatepe Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Garnizon Komutanı P. Kurmay Albay Namık Kemal Çil, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Jandarma Komutanı Coşkun Çorapçı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda uyuşturucu ile mücadelede neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı. Boşaltılan Adliye eski binasını gençlik merkezi yapmak istediklerini ancak mal müdürlüğünün itirazına takıldıklarını kaydeden Refik Yılmaz, "kaymakamlık kanalıyla defterdarlığa yazı yazılmasını ve bu itirazın kalkmasını istiyoruz. Biz burasını gençlik merkezi yapmak istiyoruz. Kamu zararı olur diyorlar. Asıl gençleri kaybedersek kamu zararı olur. Biz madde bağımlılarının mekanları haline gelme potansiyeli olan 180'nin üzerinde metruk binayı da yıktık. Bunun yanı sıra Gemlik'te uluslararası düzeyde karate, enduro, yelken, motokros, judo ve güreş turnuvaları düzenleniyor" diye konuştu.

Madde Bağımlılığının bireylerin ve toplumun geleceğini tehdit eden, huzur ve güvenliği derinden sarsan bir olgu olduğuna dikkat çeken Kaymakam Cahit Işık ise, 2015 yılında madde bağımlılığı ile ilgili Gemlik'te 47 olay meydana geldiğini ve 2'sinin yaşı 18'den küçük 66 kişinin yakalandığını ifade eden Işık, "2 kişi tutuklandı. Hukuki ve teknik çalışmalar tamamlandıktan sonra ortalama altı ayda bir operasyonlar yapıldı. Arz ve talep azaltımına önem verdik. Çünkü bağımlılık sonrasında geri dönüşün zor ve pahalıdır. Gemlik'te madde bağımlılığı oranını en asgariye indirmek için tüm birimlerin büyük bir mücadele vermektedir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim