• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Gemileri yaktı 5 kuruşsuz kaldı

Gemileri yaktı 5 kuruşsuz kaldı
"Günay, Mersin'in 150 bin Euro'luk alacağına karşılık senet imzalayıp 500 bin Euro'luk teminata 'Evet' demiş. Tekrar bize geldiğinde maddi sıkıntılarla boğuşuyordu"

"Günay, Mersin'in 150 bin Euro'luk alacağına karşılık senet imzalayıp 500 bin Euro'luk teminata 'Evet' demiş. Tekrar bize geldiğinde maddi sıkıntılarla boğuşuyordu"

Tolga Zengin ve Cenk Gönen'in yokluğunda Beşiktaş'ın kalesi için tek alternatif olarak kalan Günay Güvenç, Temmuz ayında Mersin İdman Yurdu'na kiralanmış, Eylül'de ise hiç oynamadan Beşiktaş'a dönmüştü... İşte Ahmet Nur Çebi'nin ağzından genç kalecinin bu süreçte yaşadıkları: "Günay Güvenç, Mersin'in 150 bin Euro'luk alacağına karşılık senet imzalayıp, 500 bin Euro'luk teminata 'Evet' diyerek sözleşmesini feshetmiş.

Bunu ne cesaretle yapmış anlayamadım. Senetleri Ocak ayına kadar kendisi ödedi. Geri döndüğünde yanıma çağırıp, 'Sana çok kızgınım. Bu rahatlığı nereden buldun?' dedim. Günay 'Geleceğimin Beşiktaş'ta olduğuna inanıyorum. Her şeyde bir hayır vardır' yanıtını verdi.

YANLIŞ YAPTI, ADAM OLMAK ZORUNDA
Ben de 'Her şeyi göze almışssın, tamam' karşılığını verdim. Yöneticimiz Mete Vardar'a da Günay Güvenç'in büyük yanlış yaptığını ve mutlaka adam olmak zorunda olduğunu belirttim. Kalacak yer, günlük hayattaki giderleri konusunda sıkıntılıydı.

Sağ olsun Mete onunla çok ilgilendi. Günay, beni gördüğünde hemen başını önüne eğer. Büyük sıkıntılar yaşadı ama şu anda aylık maaşı 10 bin Euro. Senede 150 bin Euro civarında kazanıyor."

Beşiktaş şu anda birinci değil, ikinci değil, üçüncü kalecisi ile maça çıkıyor. Özellikle son 8 maçlık periyot düşünüldüğünde, bu kolay kolay takımların başına gelecek bir şey değil. Ciddi bir dezavantaj. Belki bir ya da iki maçı idare edebilirsiniz.

Ancak daha uzun süreli bir performans için gerçekten iyi bir kaleci olmanız gerekiyor. Bunun cevabını Günay verecek.

Ancak işi hiç de kolay değil. Bize verdiği ipuçlarında Günay'ı kendine güvenen bir kaleci olarak gördüm. Ancak güven yetmez, psikolojik faktörlerin yanında iyi de kaleci olmanız gerekiyor. Günay, kariyeri açısından bu süreci başarılı bir şekilde geçerse geleceğe de daha farklı bir şekilde bakacaktır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim