• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Gemi enkazından mucize kurtuluş

Nijerya açıklarında batıp 30 metre derinlikte dibe vuran bir gemide araştırma yapan dalgıçlar, 3 gün boyunca küçük bir hava boşluğunda hayata tutunan kazazedeyi canlı bulunca şok geçirdi.

Nijerya açıklarında batıp 30 metre derinlikte dibe vuran bir gemide araştırma yapan dalgıçlar, 3 gün boyunca küçük bir hava boşluğunda hayata tutunan kazazedeyi canlı bulunca şok geçirdi. Mucize kurtuluş, saniye saniye dalgıcın kamerasına yansıdı. 26 Mayıs’ta, Nijerya kıyılarının 32 kilometre açıklarında bir balıkçı teknesi batmış ve 12 kişilik mürettebattan 11’i hayatını kaybetmişti. 120 kilometre uzaklıktaki bir petrol sahasında çalışan Hollandalı DCN Dalış şirketi dalgıçları, 3 gün sonra batığa ulaştı ve cesetleri aramaya başladı. Su altındaki aramalarda 4 kişinin cesedi bulundu. Dalgıçlar batığın içerisindeki arama çalışmalarında ise inanılmaz bir manzarayla karşılaştı.

HAREKETSİZ EL, BİR ANDA CANLANDI

Enkazın içindeki bölümleri inceleyen dalgıç, önce kendisine doğru uzanan bir el gördü. Bir cesetle karşılaştığını düşünüp kısa süre paniğe kapılan dalgıç daha sonra elin hareket ettiğini görünce şoka uğradı. Zira geminin aşçısı 29 yaşındaki Harrison Okene, 3 gün boyunca aç ve susuz bir halde 1,2 metrelik hava boşluğunda hayatta kalmayı başarmıştı.

“O YAŞIYOR, O YAŞIYOR!”

Soğuk suda üzerinde sadece bir şort bulunan aşçı Harrison Okene, dalgıçların “O yaşıyor, o yaşıyor, hayatta kalan bir kişi var! Aşçılar hep hayatta kalır zaten!” bağırışlarını duydu. Okene, DCN takımının çalışmasıyla o hava bölmesinden çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan şanslı aşçı, bir basınç düşürme kabininde 60 saat tedavi gördü. Vücut basıncı normale dönen Okene, sağlığına yeniden kavuştu.

“ARKADAŞLARIMI BALIKLAR YEDİ”

Tedavisinin ardından yerel medyaya açıklamalarda bulunan Harrison Okene, “Tamamen kapkaranlıktı ve arkadaşlarımın akıbetinden korkuyordum. Susasam da tuzlu deniz suyundan içmedim. Arkadaşlarımın cesetlerinin kokularını alıyordum. Balıklar gelip onları yiyordu, seslerini duyabiliyordum” dedi. Kurtarılmak için sürekli dua ettiğini belirten Okene, kendisine ulaşan dalgıçlara teşekkür etti.

www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim