• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Gelişen teknolojiyle gözlükten daha rahat kurtulabilirsiniz

Gelişen teknolojiyle gözlükten daha rahat kurtulabilirsiniz
Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, gelişen teknolojiyle birlikte lazerle göz bozukluklarının düzeltilmesi olarak ifade edilen "lasik" ameliyatlarının daha başarılı...

Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, gelişen teknolojiyle birlikte lazerle göz bozukluklarının düzeltilmesi olarak ifade edilen "lasik" ameliyatlarının daha başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.

Kaşkaloğlu, dünyada her yıl milyonlarca insanın lasik cerrahisiyle gözlükten kurtulduğunu ve ameliyatın ertesi günü normal yaşama dönebildiğini dile getirdi. Lazerle göz bozukluklarının düzeltilmesi olarak ifade edilen lasik operasyonlarını 25 yıldır yaptığını kaydeden Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, hem Türkiye, hem Avrupa'da bu konudaki ilk hekimler arasında yer aldığını hatırlattı. Lasik ameliyatlarının yaşam tarzını, dolayısıyla insanların psikolojisini de olumlu etkilediğine dikkat çeken Kaşkaloğlu, "Lasik, iyi sonuç veren ve yaşam tarzını da çok pozitif etkileyen bir tedavi. Herkese uygulanamıyor. Herkesin göz yapısı ve durumu farklı olduğu için kime ne tedavi yapılacağının iyi belirlenmesi gerekir. Ameliyatta başarılı sonuç almak için hekim tecrübesi çok önemli. Çünkü ameliyatı doktor yapıyor, kullanılan cihazlar sadece yapılan işi kolaylaştırıyor. Göz doktorluğu geniş bir branş ve her doktorun her konuda ve ameliyat tekniğinde uzmanlaşması mümkün değil. Belli bir branşlaşma var. Kimisi katarakt, kimisi retina, kimisi lazer ameliyatında uzmanlaşıyor. Hastalığı hakkında bilgi almak isteyenlerin kendi konusunda uzmanlaşmış hekimlere başvurmaları gerekiyor" diye konuştu.

25 yılda, 25 bin lasik ameliyatı

Türkiye'de yılda 50-100 bin arasında lasik ameliyatı yapıldığı bilgisini veren Kaşkaloğlu,

"Ben kişisel olarak 25 yılda 25 binden fazla ameliyat yaptım. Bu tür ameliyatlar zorunlu değil, kişinin istemesi lazım. Türkiye'deki yaşam şartları daha farklı. Yurt dışındaki hastalar, dalış yapmak, dağa tırmanmak gibi sportif faaliyetleri daha rahat gerçekleştirmek için ameliyat olmak istiyor. Türkiye'deki hastalar ise gözlükten kurtulmak istiyor. Ameliyat sayesinde gözlük takmıyor, gözlüğün dezavantajlarını yaşamıyor, gözlüğünü aramak ve kaybetmek derdi kalmıyor. Bu işlevsel bir ameliyat ve psikolojik anlamda da olumlu etkileri var" ifadelerini kullandı.

Her numaraya uygun değil

Gözün kendi optik yapısı olduğunu ve lasik operasyonlarıyla belli numaralar arasında iyileşme sağlandığını anlatan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, "Miyoplar için 8 - 9, hipermetropta 3 - 4, astigmatlarda 4 - 5 numaralara kadar tedavi uygulanıyor. Bu durum kişiden kişiye ve kullanılan cihazlara göre de değişebiliyor. Refraktif cerrahide yalnızca lazerle değil, merceklerle de uygulama yapılıyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim