• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

“Gelin Birlik Olalım” Konferansı

“Gelin Birlik Olalım” Konferansı
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde müftülük tarafından, Hazreti Peygamberin hayatından kesintiler eşliğinde "Gelin Birlik Olalım" konferansı...

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde müftülük tarafından, Hazreti Peygamberin hayatından kesintiler eşliğinde "Gelin Birlik Olalım" konferansı düzenlendi.

Malkara Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen ve Kardelen Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen program öncesi katılımcılara kahvaltı ikramı yapıldı. Program, kurs öğrencilerinin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kurs öğrencilerinin okuduğu ilahiler ve Sevgili Peygamberimiz için yazılan Naat-ı Şeriflerin okunmasının ardından İlçe Vaizi Meryem Dalğıç tarafından "Gelin Birlik olalım" konferansıyla devam etti.

İlçe vaizi Meryem Dağlıç yaptığı konuşmada, ülkemizin zor günlerden geçtiğini belirterek, Sevgili Peygamberimiz rehberliğinde her zamankinden daha çok birliğe beraberliğe kardeşliğe ihtiyacımız olduğunu söyleyerek, birbirimizi sevmenin, anlamanın, anlaşmanın yollarını bulmamız gerektiğine vurgu yaptı. Meryem Dağlıç, kimseyi inancından, dilinden, dininden, ırkından dolayı ötekileştirmeden önce insanlık sonra Müslümanlık şemsiyesi altında toplanarak, dünyayı yaşanılabilir bir hale getirmemiz gerektiğini belirtti.

Konferansın arkasından kuran kursu öğrencileri tarafından kardeşliği, birliği beraberliği anlatan mini tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Program ilahiler ve tüm şehitlerin ruhu için okunan hatm-i şerif duasının yapılmasıyla son buldu.

Programa Malkara Kaymakamı Osman Altın'ın eşi Havva Altın, Malkara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdiresi Selda Köroğlu, Kur'an-ı Kerim Kursu öğreticileri, Sodam merkezi öğretmenleri, kursiyerleri, Kur'an-ı Kerim kursu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

“Gelin Birlik Olalım” Konferansı

“Gelin Birlik Olalım” Konferansı

“Gelin Birlik Olalım” Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim