• BIST 9463.73
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Gelibolu’yu Piri Reis İle Dünya Tanıyacak

Gelibolu’yu Piri Reis İle Dünya Tanıyacak
Gelibolu'nun tarihi, turistik ve kültürel değerlerini hatırlatmayı ve marka değerini artırmayı ilke edinen Piri Reis Eğitim, Kültür, Gençlik, Spor, Turizm...

Gelibolu'nun tarihi, turistik ve kültürel değerlerini hatırlatmayı ve marka değerini artırmayı ilke edinen Piri Reis Eğitim, Kültür, Gençlik, Spor, Turizm ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin tanıtım gecesi gerçekleştirildi.

Piri Reis Eğitim, Kültür, Gençlik, Spor, Turizm ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin tanıtım gecesi, Gelibolu'da bir restoranda gerçekleşti. Etkinlikte Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar da derneğin üyelik formunu doldurup imzaladı. Gecede konuşan Piri Reis Derneği Başkanı Zerrin Şakar, "Kentin tarihi, turistik ve kültürel değerlerini yeniden hatırlatarak önce Türkiye'ye sonra da tüm dünyaya anlatıcağız. Öncelikle içinde yarı olimpik bir yüzme havuzu da olan spor kompleksiyle birlikte gençlerimizin keyifli aktiviteler gerçekleştirerek eğitileceği Gençlik Merkezi Projesi hayata geçirilecek. Ardından kadın istihdamına yönelik projelerimizi uygulayacağız. İşitme engelli sporcularımızın 2017 Samsun Avrupa Oyunları'nda dereceye girebilmesi için tüm çalışmalarımızı yapacağız. Gelibolu'yu önce ülkemiz insanına yeniden anlatacak sonra da bu tarih kentini tüm dünyaya tekrar duyuracağız. Kentin tanıtım mecralarında kent tabelaları oluşturarak bunların sunumunu gerçekleştireceğiz. Bir Kent Müzesi projemiz var, bunun için de kolları sıvadık. Ayrıca "Gelibolu'nun Enleri" başlıklı bir gece organize ederek kentin tüm değerlerine sahip çıkacak ve bunu geleneksel hale getireceğiz" dedi.

Öte yandan, derneğin hafta sonu On Sekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Ersin Avcı mihmandarlığında gerçekleştirdiği kültür gezisi de davetlilerden büyük ilgi gördü. Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Özen'in de eşlik ettiği organizasyonda Dünyanın İlk Feneri, Bayraklı Baba Türbesi, Gelibolu Mevlevihanesi, Mehmed-i Bican ve Ahmet-i Bican Türbeleri, Süleyman Paşa, Namık Kemal'in mezarı ve Traktör Müzesi ziyaret edildi.

Gelibolu’yu Piri Reis İle Dünya Tanıyacak

Gelibolu’yu Piri Reis İle Dünya Tanıyacak

Gelibolu’yu Piri Reis İle Dünya Tanıyacak

Gelibolu’yu Piri Reis İle Dünya Tanıyacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim