• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Gelibolu’da Mevlevi Yürüyüşü

Gelibolu’da Mevlevi Yürüyüşü
Gelibolu Mevlevihanesi'nde buluşan mevleviler, Kurtuluş Savaşı'nda oluşturulan Mevlevi Alayı ve cephede şehit düşen mehmetçikler anısına 57'nci Alay...

Gelibolu Mevlevihanesi'nde buluşan mevleviler, Kurtuluş Savaşı'nda oluşturulan Mevlevi Alayı ve cephede şehit düşen mehmetçikler anısına 57'nci Alay Şehitliği'ne sembolik yürüyüş yaptı.

Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği başta olmak üzere Türkiye'nin değişik illerindeki temsilciliklerden bin kişi Gelibolu'ya geldi ve ilk olarak Gelibolu Mevlevihanesi'ni ziyaret etti. Yürüyüş öncesinde, Gelibolu Mevlevihanesi'nde toplanan katılımcılara, kurulan çadırda ikramda bulunuldu. Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Bursa Karabaş-ı Veli Kültür Merkezi'nin mevlevi üstadı Mustafa Özbağ yaptığı konuşmada, "Haçlı seferlerine karşı hep uyanık ve diri olmak zorundadırlar. Çünkü, Adem'den itibaren karanlığın, kötülüğün ve şeytanın simgesi olan insanlar, iyiliğin, güzelliğin, hak ve hakikatın simgesi olan insanlara karşı, hep savaş halinde olmuşlardır. Bugün cepheye Sema'nın altıncısını icra edeceğiz. O yüzden mutluyuz. Bizim için, vatanın savunması, vatanın korunması, vatanın sahiplenmesi birinci meseledir. Bu yüzden Çanakkale şehitlerinin ve Çanakkale savunmasının yolunda olduğumuzu göstermek için buradayız. Bu savunmanın, bu vatan sevgisinin bitmeyeceğini ve inşallah gelecek nesillere de taşınacağını göstermek için buradayız. Allah izin verirse her sene ömrümüz devam ettiği mütdetce bu cepheye semayı devem ettirmeyi ve inşallah gelecek nesillere bu Çanakkale şuurunu taşımak istiyoruz. Bunu gelecek nesillerin unutmaması için buradayız. Ülkemiz yine iç ve dış mihrakların saldırıları altındadır" dedi.

Bu konuşmadan sonra Cephe yürüyüşü yapan mevlevilere, cephede mermi taşıyan kadını simgeleyen köylü kıyafetli genç kızlar, üzerlerinde Kurtuluş Savaşı sırasında mehmetçiğin giydiği üniformalardan bulunan askerler eşlik etti. Bu yıl ilk kez de Mevlevi Alayı Sıhhıye Takımını simgeleyen at arabası katıldı. Gelibolu Mevlevihanesinden başlayan sembolik 57'nci Alay yürüyüşü, yaklaşık 1.5 kilometre ilerideki Atatürk anıtı önünde sona erdi. Buradan otobüslere binen Mevleviler 57. Alay şehitliğini ziyaret ettiler.

Gelibolu’da Mevlevi Yürüyüşü

Gelibolu’da Mevlevi Yürüyüşü

Gelibolu’da Mevlevi Yürüyüşü

Gelibolu’da Mevlevi Yürüyüşü

Gelibolu’da Mevlevi Yürüyüşü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim