• BIST 9642.25
  • Altın 2494.455
  • Dolar 32.5887
  • Euro 34.8378
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Geleneksel kızak yarışları Ilgaz'da yapılacak

Geleneksel kızak yarışları Ilgaz'da yapılacak
Kızak sporuyla eğlenceyi ve 500 yıllık bir geleneği ilk kez buluşturmaya hazırlanan Red Bull Hızlı Kızak 20 Şubat'ta Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda yapılacak.

Kızak sporuyla eğlenceyi ve 500 yıllık bir geleneği ilk kez buluşturmaya hazırlanan Red Bull Hızlı Kızak 20 Şubat'ta Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda yapılacak. Ilgaz Kaymakamlığı ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu desteğiyle gerçekleştirilen geleneksel kızak yarışları büyük rekabete sahne olacak.

Yüzyıllar içinde bir Anadolu geleneğine dönüşen kızak yarışları, ülkenin spor kültürünün de bir parçası haline gelmiş durumda. Uzun zamandır hem rekabet hem de bir geleneğin bir arada sürdüğü kızak yarışlarında heyecan Red Bull Hızlı Kızak ile biraz daha artacak.

20 Şubat'ta Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda gerçekleşecek etkinlik Kastamonu, Çankırı, Bursa, Kars, Erzurum, Erzincan, Ankara ve Kütahya illerinden gelecek bireysel yarışmacıların mücadelesine sahne olacak. 500 yıllık kızak yarışlarında Kastamonu ilinin birbirine komşu iki ilçesi olan Ağlı ve Küre arasındaki uzun süredir devam eden rekabet Red Bull Hızlı Kızak'a da damgasını vuracak. 64 yarışmacı birinci olmak için kızakları ile bitiş çizgisine doğru hızlı bir yolculuk yapacaklar. Her turda iki yarışmacının birbirini elemeye çalıştığı yarışlarda kazanana ek olarak en yüksek hıza çıkan yarışmacı da ödüllendirilecek.

Kastamonu'nun Küre ve Ağlı ilçelerinde yüz yıllardır yapılan yarışlarda kullanılan kızaklar özel yapılıyor. Tamamen ahşap malzemeden el işçiliği ile yapılan kızaklar (kayıklar) için ormanda yetişen yaban eriği ağacının özü kullanılıyor. Hiç metal kullanmadan yoğun uğraşlarla yapılan bu kızakların genişliği özel kalıplarla ölçülerek yapılıyor. Dünya çapında gerçekleştirilen sırtüstü kızak olimpiyatlarıyla benzerlik gösteren bu geleneksel kızak yarışları için kızak yolu ise özel çalışmalar yapılarak hazırlanıyor.

Red Bull Hızlı Kızak Yarışı 20 Şubat Cumartesi günü saat 09.00'da Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda yapılacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim