• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Geleneksel Kemahlılar Halı Saha Turnuvası Başladı

Geleneksel Kemahlılar Halı Saha Turnuvası Başladı
Erzincan'da Kemahlılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlemiş olduğu 4'ncü geleneksel Kemahlılar halı saha turnuvası başladı.

Erzincan'da Kemahlılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlemiş olduğu 4'ncü geleneksel Kemahlılar halı saha turnuvası başladı. Turnuvanın açılış programına Erzincan Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk, Kemah Kaymakamı Cuma Çotu, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Erzincan Kemahlılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahmut Cantekin turnuva hakkında bilgi vererek; "2001 yılında Erzincan'daki Kemahlıları bir araya getirmek Kemah, Erzincan arasındaki kaynaşmayı sağlamak düşüncesiyle ortaya çıkan turnuvanın 4'cüsünü düzenlemiş bulunuyoruz. Futbol bugün en birleştirici özelliği olan bir semboldür. Bizler dernek olarak Erzincan'da ilkleri gerçekleştirdik. Erzincan'da ecdadımızın bırakmış olduğu saygı ve intibahı bizde bugüne kadar devam ettiriyoruz. Birlik ve beraberlik adına bu turnuvaları devam ettiriyoruz. Sağ olsun hemşerilerimizde bizlere destek veriyorlar. Bizlerde birlik beraberlik adına devam ettireceğiz. Bugün bu anlamlı günümüzde bizi yalnız bırakmayan Kemah'tan İstanbul'dan katılan değerli büyüklerimize hoş geldiniz diyorum. Bu turnuvanın kazasız belasız bitmesini temenni ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum." Dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK ADINA TURNUVAYI SÜRDÜRÜYORUZ

Turnuva Tertip Komite Başkanı Recep Gökalp; "Bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Kemah köyleri dostluk turnuvasına şahsım tertip komitem ve Kemahlı hemşerilerim adına hoş geldiniz diyor saygılarımı sunuyorum. Burada bizlerin amacı 21.yy da selamın merhabanın azaldığı bir dönemde Kemahlı hemşerilerimizi futbolun birleştirici özelliğini kullanarak birleştirmektir. Yaklaşık 1,5 ay sürecek bu dönemde iyi dostlukların kurulması yeni tanışmaların sağlanması ve bir bahar akşamı şenlik havasında geçecek turnuvamızda muhabbet etmelerine vesile olmaktır." Dedi. İstanbul'daki Kemahlılar dernekleri adına konuşan Şerafettin Ulutürk "Kemahlılar birliğine beraberliğine kardeşliğine her zaman dünya çapında özen gösteren ilçeyiz.73 köyümüzden birlik dayanışma içerisinde her zaman olduk. Bununda esas mimarı 39 yıldan beri Kemah'ımızın İstanbul'da yapmış olduğu futbol turnuvasıdır. Birliğimizin beraberliğimizin kaynaşmamızı sağladı. Oradaki gücümüzü Erzincan'ımıza Kemah'ımıza köylerimize aktardık. Burada o güzellikleri paylaşıyoruz. Sevgili sporcu kardeşlerime diyorum ki; burada önemli olan futbol oynamak değil, bizim için futbol bir araçtır. Sizin için birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde kardeşlik içerisinde birlik olmaktır. Bu güzel ortamda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Turnuvanın hayırlı olmasını diliyorum." Dedi. Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan "Kemahlılar derneğinin düzenlemiş olduğu 4'ncü spor şenliğine katılmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Gerçekten bu güzelliği Erzincan'da bizlere yaşatan Kemahlılar dernek başkanına ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Erzincan da Kemah'ımızı en iyi şekilde temsil ediyorlar. İşte bu sporun kardeşliği bir arada olmanın en güzel günlerini gösteren sporcu kardeşlerimi onların teknik heyetini ve futbolcularımı kutluyor bu turnuvanın şenlik havasında geçmesini diliyorum." Dedi. Kemah Kaymakamı Cuma Çotu "Kemah'ımız sosyal ve kültürel faaliyetlerde Kemah'ı yüceltmiş emsallerine göre öne çıkmış bir ilçemiz. Bugünde yine burada bu hususun güzel örneği var. Gerek Erzincan'daki Kemahlılar, gerek İstanbul'daki Kemahlılar gerekse Kemah'taki hemşerilerimiz futbol aşkıyla dolu. Bende 8 aydır Kemah'tayım sancak şehirdeyim. Buna bizzat şahit oluyorum. Bu tarz sosyal ve kültürel faaliyetler Kemah gibi yerlisi çok o nüfusun büyük bir kısmı gurbette yaşayan ilçeler için vazgeçilmez. Çünkü gurbette yaşayan hemşerileri bir araya getirecek beraberliği pekiştirecek bahanelere ihtiyaç var. Bizim insanımız içinde futbol en güzel bahanelerden birisi. Bugünde yine bunun güzel bir örneğini görmekteyiz. Bu turnuvamızın nihai amacı Kemahlı gençlerimizin bir arada olmasını sağlamak. Bu turnuvanın asıl kazananın dostluğun olmasını isteğimizin unutulmamasıdır. Erzincan'da Kemahlıları bir araya getiren Kemah dernek başkanına ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum." Dedi. Konuşmaların ardından protokolün başlama vuruşu ile yaklaşık 1,5 ay sürecek turnuva başladı.

Geleneksel Kemahlılar Halı Saha Turnuvası Başladı

Geleneksel Kemahlılar Halı Saha Turnuvası Başladı

Geleneksel Kemahlılar Halı Saha Turnuvası Başladı

Geleneksel Kemahlılar Halı Saha Turnuvası Başladı

Geleneksel Kemahlılar Halı Saha Turnuvası Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim