• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Gelecekte Bütün Bebekler Tüp Bebek Olacak İddiası

Gelecekte Bütün Bebekler Tüp Bebek Olacak İddiası
Her geçen gün maruz kaldığımız kimyasallar, GDO'lu besinler, sigara gibi zararlı alışkanlıkların artması, hava kirliliği ve iklim değişiklikleri insanların...

Her geçen gün maruz kaldığımız kimyasallar, GDO'lu besinler, sigara gibi zararlı alışkanlıkların artması, hava kirliliği ve iklim değişiklikleri insanların üreme sistemini kötü etkiliyor ve bu sebeple gelecek 10 yıl içerisinde kısırlık vakalarında artış bekleniyor. www.bulenttiras.com adresinin haberine göre, sanayi devrimi sebebiyle başlayan bu çevre kirliliği, DNA'ya işleyerek gelecek nesiller için de kısırlık riskinin artmasına yol açtı ve gelecekte bebeklerin sadece tüp bebek olabileceği belirtildi.

DOĞAL GEBELİKLERDE DÜŞÜŞ

Gündelik hayatta maruz kalınan toksit atıklar, kötü koşullar, stres, sürekli iç içe olunan telefon ve bilgisayar gibi elektromanyetik dalgalar yayan mobil cihazlar, kadın ve erkeklerin üreme sistemlerini etkileyebiliyor. Yapılan bilimsel araştırmalar, geçen elli yıl içerisinde erkeklerde sperm hareketliliğinin genel olarak oldukça düştüğünü ve bunun yanında sperm sayısının azaldığını tespit etti. Oldukça hassas bir dengesi bulunan üreme sistemlerini etkileyen dış koşullar, yaşam tarzı, sürekli koşturma içerisinde olmak gibi unsurlar doğal yollardan çocuk sahibi olmayı zorlaştırıyor.

GELECEKTE BEBEKLER SADECE TÜP BEBEK Mİ OLACAK?

Günümüzde insan nüfusunun artması, uzun vadede yaşam koşullarını olumsuz etkileyebilecek. Havanın kirlenmesi, elektromanyetik alana maruz kalma olasılıkları ile insanların daha fazla strese girme ihtimali artacak. Bu sebeple üreme sistemlerinin bu durumdan olumsuz etkilenme olasılığı artacak. Doğal yollardan hamile kalmayı zorlaştıran sperm ve yumurta hücrelerinin kalitesizleşmesi dolayısıyla; üreme sistemleri kötü etkilendiğinden rahim sorunları, kanser, kronik hastalıklar gibi diğer durumlarda da artış olabilecek. Doğal hamileliklerin azalmasına yol açacak bu faktörler, kısa vadede olmasa da uzun vadede olumsuz sonuç doğurabilecek.

TÜP BEBEK TEDAVİSİ GİTTİKÇE YAYGINLAŞACAK

Kısa sürede yani birkaç nesil sonra tüp bebek tedavisi daha da yaygınlaşacak. Ancak gebe kalmak için tek çözüm olması için henüz erken. Fakat gelecek nesillerde yaşam koşullarının zorlaşması sebebiyle tüp bebek tedavisi mecburi hale gelebilir. Erkeklerde Y kromozomunun azalması ve Y kromozomu olmadan erkek bireylerin oluşmasının imkânsız olacağının iddia edilmesi de söz konusu. Bu sebeple ileri zamanlarda tüp bebek tedavisi, gebe kalmak adına tek çare olarak karşımıza çıkabilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim