• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

‘Gelecek Sizin Elinizde’ Projesi Start Aldı

‘Gelecek Sizin Elinizde’ Projesi Start Aldı
Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü Muğla genelindeki okulların ihtiyaçlarının hayırseverler tarafından karşılanmasını öngören yeni bir projeyi hayata...

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü Muğla genelindeki okulların ihtiyaçlarının hayırseverler tarafından karşılanmasını öngören yeni bir projeyi hayata geçirdi. "Gelecek sizin elinizde" projesinin startı verilirken, bugüne kadar eğitime % 100 destek kampanyası kapsamında destek veren hayırseverlere de plâket verildi. MUğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi salonunda düzenlenen törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, okul müdürleri ve hayırseverler katıldı.

Plaket töreni öncesi proje ile ilgili bilgi veren Muğla Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla'da eğitim-öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesi için yepyeni projelerle yola çıktıklarını açıkladı. 146 bin öğrencinin sorumluluğunu taşıdıklarını açıklayan Ekinci, "Millet olarak hayırsever bir milletiz. Her türlü sıkıntıda elimizi uzatan bir milletiz biz. Biz bunu bir proje haline getirmek istedik. Türkiye'nin değişik bölgelerinde benzer projeler var. Ama biz dedik ki, bir okul istemeyelim, kimin gücü neyi yeterse onu isteyelim. Eğer o da olmazsa bir dua isteyelim dedik. Bu projenin İnşallah Muğla'mıza çok ciddi katkılarının olacağına inanıyorum. Devletimiz elinden gelen tüm imkânları, bütçeden de anlaşılacağı üzere en büyük bütçeyi eğitime ayırıyor. Çocuklarımızın fiziki olarak daha iyi ortamlarda, daha iyi şartlarda geleceğe hazırlayalım istedik. Hayırseverlerimize bugüne kadar yaptıkları katkılar nedeniyle ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlara olan görevlerimizi ve sorumluluklarımızı tam olarak yerine getiremediğimizin de vicdani muhasebesi içerisindeyiz. İnşallah bundan sonra onlarla daha sıkı işbirliği yaparak onları sık sık ziyaret ederek bu boşluğu dolduracağımızı ümit ediyorum" dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesinde devlet imkânları ile yapılan eserlerin yanında hayırseverlerin yaptıklarının da çok etkili olduğunu belirtti. Vali Çiçek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2003 yılında uygulamaya koyduğu "Eğitime %100 Destek" kampanyası ile Türkiye'nin her yanında hayırsever vatandaşlar tarafından eğitime ve dolayısı ile geleceği yatırım yapıldığını açıkladı. Vali Çiçek, "İlimizde hayırsever sayısında il içerisinde homojen dağılım olmamasından dolayı bazı bölgelerde yığılma olurken, bazı bölgelerde yardım miktarı daha düşüktür. Bu eksikliği gidermek amacıyla 2015 Eylül ayı itibari ile "Gelecek Sizin Elinizde" adlı projeyi ilimizde başlattık. İl genelinde yapılan çalışmalarda ihtiyaç listesi belirlendi. Bu projenin önemi, hayırseverlerimiz okul binası yapamazsa, yapabilecekleri ne varsa onu yapacaklar. Bu slogan bugün burada toplanan hayırseverlerimiz için değil. Muğla'da yaşayan herkes için. Bugüne kadar ilimizde eğitime destek vermiş tüm hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. Hayır yalpam nasip işidir ve onlara nasip olmuştur. Hayırseverlerimize bundan sonra eğitime verecekleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum, yeni yapılacak hayırların Muğla'mıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından sahneye alınan çocuklar ellerinde "Gelecek Sizin Elinizde" dövizi taşırken bugüne kadar eğitime %100 Destek kampanyası çerçevesinde katkıda bulanan hayırseverlere Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban tarafından takdir belgeleri ve plâketleri verildi.

MUğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve konuklara dağıtılan kitapçıkta 19 kalem ihtiyaç listesi çıkarılırken, spor malzemesi, Bin 200 adet bilgisayar, 650 adet projeksiyon cihazı, 412 adet yazıcı ve kopyalama, fotokopi malzemesi, 84 yayın aboneliği, kitap, 83 kütüphane, 104 spor salonu, 73 yemekhane, 111 Fen Laboratuvarı, 74 teknoloji sınıfı, 103 bahçe düzenlemesi, 111 okul oyun bahçesi, 38 anasınıfı, 286 derslik, 100 çok amaçlı salon, 71 öğretmenler odası ve 104 spor salonu ihtiyacı bulunuyor.

‘Gelecek Sizin Elinizde’ Projesi Start Aldı

‘Gelecek Sizin Elinizde’ Projesi Start Aldı

‘Gelecek Sizin Elinizde’ Projesi Start Aldı

‘Gelecek Sizin Elinizde’ Projesi Start Aldı

‘Gelecek Sizin Elinizde’ Projesi Start Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim