• BIST 9534.96
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Geleceğin Tasarımcıları Keçiören’de Yarıştılar

Geleceğin Tasarımcıları Keçiören’de Yarıştılar
KEDEM (Keçiören Belediyesi Keçiören Eğitime Destek Merkezi) Kitap Kapağı Tasarım Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler Çaldıran Zümrüt Yaşam...

KEDEM (Keçiören Belediyesi Keçiören Eğitime Destek Merkezi) Kitap Kapağı Tasarım Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler Çaldıran Zümrüt Yaşam Alanı'nda gerçekleştirilen tören ile ödüllerini aldılar.

Çocuklara kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül törenini Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda vatandaş izledi. Türkçe ve Yazarlık Kulübü bünyesindeki öğrenciler tarafından yapılan 23 kitap kapağı tasarımının yarıştığı yarışmanın birincisi 600 öğrencinin kullandığı oylar sonucunda belli oldu. Ödül töreni yarışmaya katılan 23 kitap kapağı tasarımının sinevizyonda gösterilmesi ile başladı.

KİTAPTAN AYRILMAMA SÖZÜ VERDİLER

Heyecanlı bir günde bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Mustafa Ak, yarışmaya katılan bütün öğrencilerin tasarımlarını çok başarılı bulduğunu belirtti. Dereceye girenleri belirlemek için yapılan oylamada öğrencilerin oy kullandığını hatırlatan Başkan Ak, "Böylece yarışmanın birincisini, ikincisini ve üçüncüsünü sizler belirlediniz. Hayatta kitabın sayfaları arasında gezmek ve kitap kokusu hiçbir şeye değişilmez. Odanızda bol bol kitap okuyun. Evinizde kitap bulundurun. Bundan sonraki hayatınızda da kitapla birlikte olun" tavsiyelerinde bulundu. Başkan Ak daha sonra öğrencilere "Yaşamınızın her devresinde kitaptan ayrılmamaya söz veriyor musunuz?" diye sorarken, çocuklar da hep bir ağızdan "söz" diye yanıtladı.

Konuşmasının ardından Mustafa Ak "Çanakkale Günü" tasarımıyla birinci olan Sena Atalay, "Dertli Keman" tasarımıyla ikinci olan Muhammet Ali Tunç ve "Süslü Kelebek" tasarımıyla üçüncü olan Buse Güler'e para ödülü verdi. Dereceye girenlerin yanı sıra yarışmaya katılan bütün öğrencilere katılım belgesi ve kitap hediye edildi. Program, Başkan Ak'ın öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte çektirdiği toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Törenin bitiminde Çaldıran KEDEM'i gezen Başkan Ak öğrencilerin isteğini kırmayarak imzaladığı fotoğraflarını çocuklara dağıttı.

Geleceğin Tasarımcıları Keçiören’de Yarıştılar

Geleceğin Tasarımcıları Keçiören’de Yarıştılar

Geleceğin Tasarımcıları Keçiören’de Yarıştılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim