• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Geleceğin Spor Yöneticileri Büyükşehir Tesisleri’ni Gezdi

Geleceğin Spor Yöneticileri Büyükşehir Tesisleri’ni Gezdi
Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu(BESYO) Spor Yöneticiliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin...

Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu(BESYO) Spor Yöneticiliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit'teki spor tesislerinde incelemelerde bulundu.

Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencileri Büyükşehir'in spor tesislerini gezdi. Bölüm okutmanı Aykut Çetinaslan ile birlikte tesisleri gezen öğrenciler, Tesis Planlama Dersini uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Geleceğin spor yöneticileri, inceleme turuyla bir spor işletmesinde gerekli olan tüm detayları yerinde görme fırsatı yakaladı.

KOÜ BESYO Spor Yöneticiliği 4. Sınıf öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit'teki spor tesisleri turuna Mersincik mahallesi Çınarlı Dere Mesire alanındaki Atış Poligonu ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ile başladı. Öğrencilere burada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Atıcılık Branşı ve Türk Milli Takımı Baş Antrenörü Emre Güray tarafından bilgi aktarıldı. Tesisin fiziki ve teknik donanımı hakkında bilgi veren Emre Günay yaz olimpiyatlarına gidecek sporcuların Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Atış Poligonu ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nde çalıştıklarını ifade etti.

Öğrenciler ardından, hocaları Aykut Çetinaslan ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin olimpik standartlardaki Buz Sporları Salonu'na geçti. Öğrencilere burada tesisin yanı sıra pistin soğutma sistemi ile ilgili teknik bilgi verildi.

Ziyaret sırasında yine Büyükşehir Belediyesi'ne ait 50. Yıl Spor Salonu ile halk arasında sporcu fabrikası olarak bilinen Seka Sporcu Eğitim Merkezi(SEKASEM) ziyaret edildi. SEKASEM'de bulunan judo, masa tenisi, boks, güreş, tekvando ve çok amaçlı salonları gezen öğrencilere tesisin donanımı ve işletilmesi konularında bilgi verildi. Öğrenciler, Vinsan tesislerindeki incelemeleri öncesinde ise Vezirçiftliği Spor Salonu'nu gezerek ayrıntılı bilgi edindi.

BESYO Spor Yöneticiliği öğrencilerinin inceleme turu çerçevesindeki son durağı Büyükşehir Belediyesi'nin Eski Gölcük Yolu üzerindeki Vinsan Tesisleri oldu. Buradaki incelemeler sırasında üniversitelilere Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Doğa Ergün eşlik ederek, bilgi aktardı. Halter Salonu, Doğal ve Suni Çim Futbol Sahaları ile Jimnastik Salonları'nı gezen öğrenciler, halen proje aşamasında bulunan Sporcu Sağlığı Test ve Analiz Merkezi'ne ise hayran kaldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürlüğü yetkilileri öğrencilere önümüzdeki dönemde faaliyete geçecek olan merkezle ilgili bilgi verdi. Merkezde sporcuların, sürat, çabukluk, esneklik, reaksiyon, kas kuvveti, denge ve dayanıklılığını ölçen testler gerçekleştirileceği anlatılarak, sporcunun performans düzeyinin raporlandırılacağı kaydedildi.

Bilgilendirme sırasında söz alan öğrencilerin hocası Aykut Çetinaslan, Büyükşehir Belediyesi'ni Sporcu Sağlığı Test ve Analiz Merkezi Projesi için kutladı. Böyle tesislerin sporcular için önemine dikkat çeken Çetinaslan, "Bugün başarılı spor adamları sporcularına buradaki test ve ölçümlere benzer uygulamalar yaptırmadan herhangi bir antrenman programı çıkartmıyor. Bu testlerin yapıldığı sporcularda büyük oranda bir sakatlanma görülmüyor. Dolayısıyla bu yöndeki merkezler sporcular için hayati önem taşıyor. Sizler de geleceğin spor yöneticileri olarak Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirdiği Sporcu Sağlığı Test ve Analiz Merkezi'ni dikkatle incelemeli ve konuda rapor hazırlamalısınız" dedi.

Aykut Çetinaslan ziyaretin sonunda, kendilerine spor tesislerinin kapılarını açan ve inceleme fırsatı veren Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim