• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Geleceğin Şehirleri İstanbul’da Büyük Zirvede Buluşuyor

Geleceğin Şehirleri İstanbul’da Büyük Zirvede Buluşuyor
Altın kent platformu, geleceğin sağlıklı yaşanabilir modern kentlerini oluşturmak için şehirciliğin konu olarak ele alınacağı ve bu alanda çalışmalar...

Altın kent platformu, geleceğin sağlıklı yaşanabilir modern kentlerini oluşturmak için şehirciliğin konu olarak ele alınacağı ve bu alanda çalışmalar yapan başta yerel yönetimler ve kent yönetimleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, özel sektör temsilcilerinin İstanbul'da buluşacağı dev şehircilik zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de şehirciliğin gelişmesine katkı sağlamak üzere, toplum nezdinde şehircilik alanında düzenlediği pek çok başarılı etkinliklerle farkındalık oluşturarak toplumu bilinçlendiren, bilgilendiren ve kamu yararı gözeten etkinliklerle geleceğin marka şehirlerin oluşumuna katkı sunan Altın Kent Platformu; İstanbul'da geleceğin şehirlerini ve bu alanda çalışmalar yapan tüm tarafları, devletin zirvesinin katılacağı dev organizasyonla buluşturmaya hazırlanıyor.

Altın Kent Platformu Başkanı Cenap Tuncer, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Sivil toplum örgütü olarak ülkemizin ve şehirlerimizin her alanda gelişmesini sağlamak üzere devletimizin ve yerel yönetimlerimizin yaptığı başarılı çalışmalara destek olmak, bu çalışmalara katkı sunmak ve şehirlerimizin geleceğini belirlerken toplumumuzun da daha bilinçli ve aktif olarak kentlerimize sahip çıkmasını sağlamak üzere bildiğiniz gibi pek çok ilimizde farkındalık yaratan etkinlikler yapıyoruz. Ulusal olarak yaptığımız önemli projelerimizden biriside geçen dönem yaptığımız "Golden City Awards" şehircilik yarışmasıydı. Şimdi projenin devamı olan ulusal olarak düzenleyeceğimiz en önemli programımız, büyük şehircilik zirvesi için hazırlık çalışmalarına başladık.

Sanattan, kültüre, turizmden ekonomiye, sağlıktan, teknolojiye, eğitimden, sosyal yaşama kadar pek çok önemli başlığın yer alacağı zirvede, ayrıca kongre merkezi içeresinde oluşturulacak alanlarda kent teknolojileri ve projelerinin anlatılacağı stantlar kurularak tanıtımları sağlanacak. Programın son gününde ise "Şehircilik Ödülleri" törenle sahiplerine verilecek" ifadelerini kullandı.

Altın Kent Platformu Başkanı Cenap Tuncer, kentlerin konu edildiği bir televizyon programı hazırlıklarının da olduğunu belirterek, "Tüm illerimizde çekimlerini gerçekleştireceğimiz, şehirlerimizin kent konseylerinin o şehrin halkı ve gençleriyle buluştuğu bir televizyon programı hazırlıklarımızda devam ediyor. Çekimlere Haziran ayında başlıyoruz" dedi.

Geleceğin Şehirleri İstanbul’da Büyük Zirvede Buluşuyor

Geleceğin Şehirleri İstanbul’da Büyük Zirvede Buluşuyor

Geleceğin Şehirleri İstanbul’da Büyük Zirvede Buluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim