• BIST 9741.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Geleceğin Şeflerine Büyük Sürpriz

Geleceğin Şeflerine Büyük Sürpriz
Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri İstanbul'da düzenlenen EDT EXPO CNR, II. Üniversiteli Şefler Yarışıyor'da...

Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri İstanbul'da düzenlenen EDT EXPO CNR, II. Üniversiteli Şefler Yarışıyor'da birinci oldu. Geçen sene de aynı yarışmada birinci olan öğrencilere bu kez Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, burs sürprizi yaptı.

İstanbul Expo Fuar alanında gerçekleşen yarışmada dörderli takımlar halinde 10 üniversiteden öğrenciler kıyasıya yarıştı. Birinciliği göğüsleyen Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri oldukça mutlu olduklarını söyleyerek başarıların devam edeceğini vurguladı. Ayrıca 8. Uluslararası Altın Kep Yarışması'nda 3.'lük Kupası ve Bronz Madalya ile 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivali'nde altın, gümüş ve bronz madalya kazananlar oldu. Öğrencilere büyük sürpriz ise Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal'dan geldi. Uysal, birinciliği kazanan tüm öğrencilere bundan sonraki öğrenimlerine yüzde 100 burslu devam edeceklerinin müjdesini verdi.

"YÜZÜK TAŞIMIZ, GASTRONOMİ BÖLÜMÜ"

Gastronomi bölümü olarak yıllardır ödül aldıklarını fakat bu seneki ödülün birincilikle sonuçlanmasının çok güzel olduğunu söyleyen Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Gastronomi Bölümü Dekanı Prof. Dr. Ö. Cüneyt Binatlı, "İnşallah bundan sonraki yıllarda da bu birinciliklerimiz devam edecek. Bu bölüm benim en sevdiğim bölüm. "Yüzüğün değerli kısmı taşıdır" derler ya, bu bölüm Sanat ve Tasarım Fakültesi içerisindeki yüzük taşı niteliğindedir, öğrencilerimiz çok başarılılar. Büyük bir atölyemiz ve mutfağımız var. Ciddi bir yatırım, bu nedenle Üniversite Mütevelli Heyetini ve bu işe gönül verenleri kutluyorum. Bu başarılar devam edecektir" dedi.

"BU TARZ YARIŞMALAR ÇOCUKLARIN ÖZGÜVENİNİ ARTIRIYOR"

Bundan önce de birçok ödül aldıklarının altını çizen Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kazım Ozan Özer, "Toplam üç ayrı yarışmadan ödül aldık. Birisi Antalya'da düzenlenen uluslararası bir yarışmaydı. İkincisi İstanbul'da düzenlenen uluslararası bir yarışmaydı, sonuncusu ise İstanbul'da ulusal arenada çok prestijli bir yarışma idi. Altı ekibimiz bu yarışmalarda ödül aldı. Özellikle İstanbul'da EDT EXPO'da gerçekleşen yarışmayı iki yıldır birincilikle götürüyoruz. Bundan sonraki dönemde de ödüllere ödül katmayı planlıyoruz. Bu tip yarışmalar çocukların kendilerine olan özgüvenini artırıyor. Diğer Üniversitelerde ki şef ve şef adaylarıyla tanışıyorlar. Sektörde bir yer edinmiş başarılı şeflerle tanışıyorlar çevreleri oluyor" diye konuştu.

"TABAKLARIMIZDA UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ YÖRESEL ÜRÜNLER KULLANDIK"

Yarışmada birinci olan öğrencilerden Aşçılık Bölümü son sınıfı öğrencisi Kerem Yıldız, çok çalışıp çok emek verdiklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Yaklaşık 10 üniversitenin katıldığı uluslararası bir yarışmaydı çok çalıştık çok emek gösterdik. Rektörümüz, hocalarımız ve arkadaşlarımız çok desteklediler ve ödüle layık görüldük. Tabaklarımızda Türkiye'nin belirli bölgelerinden ürünler kullanmaya özen gösterdik. Amacımız yöresel ve unutulmuş ürünleri kullanmaktı. Şuan yeni açılan restoranlar daha çok Batıya yönelik ürünler kullanıyorlar. Biz bu algıyı kırmak için yöresel ürünler kullandık. Tabaklarımız beğenildi ve ödül aldık. Çok mutluyum çok çalışıp karşılığını aldık."

"BU ÖDÜLLER GELECEKTEKİ BAŞARILARIMIZI ETKİLEYECEKTİR"

Birinci oldukları için gurur duyduğunu dile getiren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Furkan Akça ise, "Nişantaşı Üniversitesi ailesinin verdiği katkılardan dolayı başarılar kazandık. Güzel bir yarışmaydı, geçen sene de birinci olmuştuk, o yüzden üzerimizde büyük bir yük vardı ikinci yıl da birinci olmak istiyorduk. Özellikle hocalarımızın katkısı büyük, desteklerini hiç esirgemediler, ekip çalışmasıyla birinciliği kazandık. Dünyada ve Türkiye'de başarılı kişilerin jürilik yaptığı yarışmada, adil bir sistemin olduğunu düşünüyorum. Bu yarışmalarda aldığımız başarılar ileride mesleki hayatımızda karşımıza çıkacak. Fuara gelen işletmelerle iletişim halinde oluyoruz. Gelecekteki başarılarımızı etkileyecektir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim