• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Geleceğin Satranç Ustaları Bilgi Evlerinde Yetişiyor

Geleceğin Satranç Ustaları Bilgi Evlerinde Yetişiyor
Osmangazi Belediyesi'nin Mehmet Akif Mahallesi'nde hizmete açtığı Bilgi Evi'nde düzenlenen satranç eğitimlerine katılan çocuklar, eğitimlerinin ardından...

Osmangazi Belediyesi'nin Mehmet Akif Mahallesi'nde hizmete açtığı Bilgi Evi'nde düzenlenen satranç eğitimlerine katılan çocuklar, eğitimlerinin ardından düzenlenen turnuvada birbirleriyle yarıştı.

Turnuvada dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Okul dışı boş zamanlarında satranç derslerine katılan bu çocuklarımızın, mahalleye kazandırdığımız Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu'nun da hizmete girmesiyle önemli başarılara imza atacaklarına inanıyorum" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın, 2014-2019 çalışma dönemine ilişkin açıkladığı 16 Vizyon Proje arasında yer alan ve ilki Mehmet Akif Mahallesinde hizmete açılan Bilgi Evleri, öğrencilerin okul dışında da eğitimlerine devam edebildikleri önemli eğitim yuvaları oldu. Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Mehmet Akif Bilgi Evi'nde, Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda görevli 4 öğretmenin verdiği satranç derslerine katılan öğrenciler eğitimlerini tamamladı. Ekim ayında başlayan ve 8 ay boyunca haftada iki gün 3'er saat olarak düzenlenen eğitimlere Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda 2-3 ve 4'üncü sınıflarda okuyan 50 öğrenci katıldı.

Satranç eğitimleri sonunda, düzenlenen turnuvada başarılı olan öğrencilere kupa ve madalyalarını veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Mehmet Akif Mahallesi, hizmet üretmenin en zor olduğu mahallelerimizden birisi. Bizler, seçim döneminde açıkladığımız 16 Vizyon Proje içerisinde yer alan Bilgi Evleri Projemizin ilkini bu mahallemizde yapıp hizmete açtık. Açtığımız merkezde gerek çocuklar, gerekse velilerimiz için gerçekleştirilen eğitici çalışmalar da son derece önemli. Bu gün, bilgi evimizde düzenlenen satranç eğitimlerine katılan 50 çocuğumuz, hem boş zamanlarını en iyi, en verimli şekilde değerlendirmiş oldu. Hem de satranç sporunu öğrendi. Bu, onların zihinsel gelişimlerinin yanında derslerinde de başarılı olmalarına katkı sağlayacaktır" dedi.

Mehmet Akif Mahallesinde yaptırılan 24 derslikli Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu'nun tamamlandığını, önümüzdeki eğitim öğretim dönemine hizmete açılacağını söyleyen Başkan Dündar, "İnşallah seneye, Bursa'nın en modern okullarından biri olacak olan okulumuzda eğitim öğretiminize başlayacaksınız. Amacımız, hem bilgi evimizin, hem de okulumuzun en verimli şekilde kullanılması. Bunu gerçekleştirecek olanlarda sizlersiniz. Her biriniz, Türkiye'nin en başarılı öğrencileri olacaksınız" diye konuştu.

Öğrencilerine okul dışı zamanlarında satranç eğitimi veren öğretmenlerden Akın Bilek, başkan Dündar'a teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi; "Öncelikle bize böyle bir imkanı sunan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Mehmet Akif Mahallemizde, belediyemizin yaptırmış olduğu Bilgi Evi, hem mahallemiz, hem çocuklarımız, hem de veliler için çok güzel, çok verimli oldu. Bizleri rahatlattı. Sunulan bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmek için bizler de çocuklarımıza satranç eğitimi verdik. Bu kurs, onların zeka gelişimine katkı sağladığı gibi, derslerinde de başarılı olmalarına önemli katkısı oldu. Yeni okulumuzla birlikte, mahallemizdeki çocuklarımızın başarı ortalamalarının önemli oranda artacağına inanıyoruz. Hizmetlerinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından, satranç öğrenen ve düzenlenen turnuvada başarılı olan çocukların kendi aralarında yaptıkları maçı izleyen Başkan Dündar, daha sonra turnuvaya katılan öğrencilere kupa ve madalyalarını verip, birlikte fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim