• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Geleceğin mucitleri hünerlerini sergiledi

Geleceğin mucitleri hünerlerini sergiledi
Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması'na...

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması'na katılan projelerin yer aldığı serginin açılışı Erciyes Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Spor Salonu'nda düzenlenen serginin açılış törenine; Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü ve Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Ünalan'ın yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, yarışmaya katılan projeleri hazırlayan öğrenci ve danışman öğretmenlerine teşekkür etti. Ünalan, "Kayseri bölgesi olarak Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Niğde bir bölge halindeyiz. Bölgemize 811 proje başvurusu yapıldı. Biz bu projeleri 1-2 aşamada jürilerimizle değerlendirdik ve şu an da 100 projeyi sergiye davet ettik. Burada 100 proje içerisinde baktığımızda en yüksek projeyi sunan okulumuz 12 projeyle Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi oldu. Kardeşçe, centilmence adil bir yarışma olsun. Hak eden ve daha çok çalışan kazansın. Biz de değerlendirmemizde jürilerimiz yardımıyla olabildiğince adil davranmaya çalışacağız." dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise bu yarışma içerisinden yetenekli mucitler çıkacağını söyledi. Güven, "Hepiniz bu yolda adım atarak bu başarıyı kazandınız. Bu yarışmada önemli olan sizin bu kültüre ulaşmış olmanız. Bu araştırma kültürünü ve bilim kültürünü edinmiş olmanızdır. Maalesef üniversite sınavları temposuna girdiğinizde, bazen bunlardan uzaklaşıyorsunuz. Temennim üniversite yıllarına geldiğinizde de bunları devam ettirmeniz. Çünkü sizde bu bilimsel araştırma şevki oldukça, içinizden çok sayıda bilim adamı, mucit veya çok yetenekli kişiler çıkacaktır. Ülkenin geleceği sizlersiniz. Biz bu ülkeyi size emanet edeceğiz. Umarım sizler de çocuklarınıza daha iyi bir gençlik bırakacaksınız. İnşallah önümüzdeki yıllarda da çok daha başarılı işlere imza atarsınız ve ülkemizin gururu olursunuz." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı da konuşmasında ülkemizde proje yapan öğrencilerin var olmasından gurur duyduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol, öğrencilerin yarışma stantlarını tek tek gezerek, projeler hakkında bilgi aldı. 12 alanda 100 projenin yer aldığı sergide; enerji sistemlerinden ısı yalıtımına, bilgisayar yazılımlarından depremde erken uyarı sistemlerine 100 proje yer alıyor. Yoğun ilginin olduğu sergi 25 Mart 2016 tarihine kadar açık kalacak.Cihan

Geleceğin mucitleri hünerlerini sergiledi

Geleceğin mucitleri hünerlerini sergiledi

Geleceğin mucitleri hünerlerini sergiledi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim